Συλλεκτική σειρά ποτηριών για καπνιστές με στυλ

Συλλεκτική σειρά ποτηριών για καπνιστές με στυλ

Ποτήρια του 1964 ειδικά για καπνιστές σχεδιασμένα από τον Joe Colombo της εταιρείας Arnolfo Di Cambio.

Αν είσαι λάτρης του «Mad Men» και της 50s και 60s αισθητικής σίγουρα έχεις αναρωτηθεί για το εκπληκτικό και πολυβραβευμένο design και τα σκηνικά της σειράς. Ανάμεσα στα κομμάτια που συχνά τραβούν την προσοχή είναι και τα ποτήρια της σειράς καθώς οι διαφημιστές πριν από μισό αιώνα περίπου δεν σταματούσαν να πίνουν στη διάρκεια της ημέρας όπως φαίνεται.

Μια σειρά από ποτήρια που παραπέμπει πολύ στο αγαπημένο αξεσουάρ του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα της επιτυχημένης αμερικάνικης σειράς, Donald Draper, είναι η Arnolfo Di Cambio Smoke Glassware. Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής βιομηχανικών αντικειμένων Joe Colombo λάνσαρε τη συγκεκριμένη συλλογή από φυσητό κρύσταλλο στις αρχές των 60s. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου κομματιού δεν έγκειται μόνο στο design αλλά και στην εργονομία του καθώς το σχέδιο του επιτρέπει στα άνω δάχτυλα του χεριού να μένουν ελεύθερα προκειμένου ο χρήστης τους να μπορεί άνετα να καπνίζει!

Η τιμή του δεν είναι τόσο φιλική ωστόσο καθώς έκαστο ποτήρι κυμαίνεται στα 200 ευρώ περίπου και θα τα βρείτε στη διεύθυνση www.arnolfodicambio.com.