Mια πόλη τη νύχτα, στο σπίτι σας τη μέρα

Mια πόλη τη νύχτα, στο σπίτι σας τη μέρα

Περσίδες για τα παράθυρά σας, όπως δεν τις είχατε φανταστεί ποτέ.

Οι κλασσικοί τρόποι που γνωρίζουμε όλες για να εμποδίζουμε το φως να μπαίνει στο σπίτι (εκτός από τα παντζούρια) είναι οι κουρτίνες, τα στόρια και οι περσίδες. Τα δύο πρώτα υπάρχουν σε διάφορα σχέδια και χρώματα, το τρίτο όμως έχει περιορισμένη έως ανύπαρκτη ποικιλία.

Η ισλανδή σχεδιάστρια Elina Aalto όμως, σκέφτηκε μια νέα και εντελώς πρωτότυπη κατασκευή περσίδων, που μπορεί να μετατρέψει το σπίτι σας σε σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας ακόμα και μέσα στο καταμεσήμερο –για την ακρίβεια, ειδικά τότε. Πήρε την κλασική περσίδα, της άνοιξε τρύπες σε συγκεκριμένα σημεία και «κέντησε» πάνω της μια ολόκληρη πόλη. Όταν λοιπόν το φως πέφτει πάνω της, οι ακτίνες περνάνε μέσα από τις τρύπες και η εικόνα που αποτυπώνεται πάνω στην περσίδα είναι αυτή μιας πόλης την νύχτα. Μαγικό, non;

Δυστυχώς, προς το παρόν οι περσίδες της διατίθενται μόνο στο Παρίσι, την Στοκχόλμη, το Ελσίνκι και το Τόκιο (να η ευκαιρία να πάτε και εκείνο το ταξιδάκι που ονειρευόσασταν) αλλά υπάρχουν πλάνα για μαζική παραγωγή τους σε συνεργασία με την ΙΚΕΑ. Μέχρι τότε, και αν δεν σας παίρνει για μια βόλτα στο Παρίσι, μπορείτε να τις χαζέψετε εδώ iukbox.com.