Τα πέντε προϊόντα που χρειάζεσαι για την τέλεια καλοκαιρινή επιδερμίδα

Τα πέντε προϊόντα που χρειάζεσαι για την τέλεια καλοκαιρινή επιδερμίδα

Υπάρχουν αρκετά tips για να διατηρήσεις το δέρμα σου απαλό, λαμπερό, υγιές και… μαυρισμένο το Καλοκαίρι

Μπορεί η καλοκαιρινή σου άδεια να αργεί ακόμα, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως μέχρι τον Αύγουστο δεν θα κάνεις τις καλοκαιρινές σου εξορμήσεις και τις βουτιές σου στις αγαπημένες σου πλαζ -έστω και εντός Αττικής! Θα χρειαστεί, λοιπόν, να είσαι προετοιμασμένη για την παραλία και όταν γράφουμε για… καλοκαιρινή προετοιμασία, αναφερόμαστε φυσικά στην επιδερμίδα σου!

Υπάρχουν αρκετά tips για να διατηρήσεις το δέρμα σου απαλό, λαμπερό, υγιές και… μαυρισμένο το Καλοκαίρι! Ωστόσο, πέντε (και μόνο πέντε) είναι τα βασικά προϊόντα τα οποία αξίζει να προμηθευτείς φέτος προκειμένου να αποκτήσεις την τέλεια καλοκαιρινή επιδερμίδα και να γίνεις η απόλυτη Summer Queen! «Τσέκαρέ» τα ένα προς ένα, λοιπόν, και «εξοπλίσου» καταλλήλως!

  1. Tο scrub

Το αγαπημένο μας απολεπιστικό προϊόν έχει πάντα μια θέση στο μπάνιο μας. Κάνει την επιδερμίδα μας απαλή και λαμπερή, ελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει πιο εύκολη και αποτελεσματική την απορρόφηση των προϊόντων που βάζουμε στο σώμα μας. Αν δεν θέλεις να ξοδευτείς, μπορείς να ετοιμάσεις τα δικά σου scrub με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου (μαύρη ζάχαρη, μέλι κτλ). Μην ξεχάσεις, φυσικά, να εφαρμόσεις μια λοσιόν ή ένα γαλάκτωμα σώματος στο δέρμα σου έπειτα από την απολέπιση. Βρες ένα προϊόν που περιέχει αμυγδαλέλαιο ή έλαιο Argan και απέκτησε ακόμη πιο μεταξένια επιδερμίδα.

epidermida 2
  1. Η κρέμα για την αποτρίχωση

Το ξυραφάκι αποτελεί σίγουρα τον πιο οικονομικό και γρήγορο τρόπο για να απομακρύνεις από την επιδερμίδα σου την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Ωστόσο, αν θέλεις να έχεις δέρμα λείο και απαλό και κυρίως, να μην το ταλαιπωρήσεις, αξίζει να προμηθευτείς φέτος με μια αποτριχωτική κρέμα. Είναι ό,τι πρέπει για μασχάλες, τις γάμπες και την περιοχή του μπικίνι. Φρόντισε, απλώς, να είσαι προσεκτική στην περίπτωση που έχεις ευαίσθητο δέρμα και υποφέρεις συχνά από ερεθισμούς αλλά και την όλη διαδικασία να την κάνεις τουλάχιστον μια μέρα πριν έρθεις σε επαφή με το θαλασσινό νερό για να αποφύγεις τη δυσάρεστη αίσθηση καψίματος.

epidermida 3
  1. Τα αντηλιακά protect & bronze προϊόντα που ενεργοποιούν το μαύρισμα

Μπορεί να είναι το τρίτο προϊόν στο οποίο αναφερόμαστε, ωστόσο, σίγουρα είναι πρώτο στην καρδιά μας! Καλοκαίρι χωρίς προστασία από τον ήλιο δεν γίνεται. Φέτος, όμως, μπορείς να κάνεις τη διαφορά βρίσκοντας ένα προϊόν που θα σε προστατεύσει και παράλληλα θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα. Ναι, αν δεν το γνώριζες, σε ενημερώνουμε πως υπάρχουν γαλακτώματα αλλά και λαδάκια με δείκτη προστασίας (SPF 20-30) τα οποία ενεργοποιούν τη διαδικασία μαυρίσματος. Θα τα βρεις στη σειρά Nivea Sun Protect & Bronze και θα τα χαρείς. Θα σου προσφέρουν σίγουρη αντηλιακή προστασία και φυσικό μαύρισμα χάρη στο φυτικό εκχύλισμα γλυκόριζας που περιέχουν και το οποίο ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης της επιδερμίδας!

epidermida 4
epidermida 5

Στα plus της σειράς περιλαμβάνεται το γεγονός ότι τα προϊόντα της περιέχουν ένα σύμπλεγμα βιταμινών και αντιοξειδωτικών που θα σου χαρίσει βαθιά ενυδάτωση και αντιοξειδωτική δράση. Τι άλλο να ζητήσεις, δηλαδή; (ίσως ένα θρεπτικό after sun γαλάκτωμα με Αλόε Βέρα)!

Ε να το λοιπόν και αυτό κάτω από την ίδια σειρά για να μη σου λείψει τίποτα!

epidermida 6
  1. Η βούρτσα σώματος

Και απολέπιση και βούρτσα σώματος; Εμείς θα σου πούμε ναι, αλλά με προσοχή. Προμηθεύσου με μια καλή βούρτσα σώματος προκειμένου να κάνεις μασάζ στα σημεία στα οποία αντιμετωπίζεις προβλήματα με την κυτταρίτιδα. Κάνε απαλές, κυκλικές κινήσεις -από πάνω προς τα κάτω- προκειμένου να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και να τονώσεις την επιδερμίδα σου. Για έξτρα απολέπιση επέλεξε το dry brushing, δηλαδή το trend του στεγνού βουρτσίσματος. Πρόσεξε, όμως, να βρεις μια βούρτσα με φυσική και απαλή τρίχα προκειμένου να μην ταλαιπωρήσεις το δέρμα σου!

epidermida 7
  1. Η κρέμα σύσφιξης

Τέλος, αν δεν πρόλαβες να κάνεις φέτος την εγγραφή σου στο γυμναστήριο ή αν θέλεις απλώς να τονώσεις την επιδερμίδα σου για τις εξορμήσεις σου στην παραλία, τότε μια κρέμα σύσφιξης σώματος είναι απαραίτητη. Η κατάλληλη κρέμα θα σου χαρίσει βαθιά ενυδάτωση και την ίδια ώρα, θα κάνει το δέρμα σου πιο σφιχτό! Σίγουρα αξίζει να τη βάλεις στο καλάθι των αγορών σου!

epidermida 8