Τα λάθη που κάνεις όταν βγαίνεις στην παραλία

Τα λάθη που κάνεις όταν βγαίνεις στην παραλία

Συγκεντρώσαμε τα πιο «τρανταχτά» λάθη ομορφιάς για να φροντίσεις και να προστατέψεις επαρκώς τον εαυτό σου τους θερινούς μήνες.

Το πιθανότερο είναι ότι ήδη έχεις κάνει τις πρώτες δροσιστικές βουτιές στις κοντινές παραλίες της Αττικής. Ο καιρός σού επιτρέπει να περάσεις στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στην καυτή άμμο και να υποδεχτείς το καλοκαίρι με αισιόδοξη διάθεση και λαμπερή επιδερμίδα!

Παρόλα αυτά, μπορεί να υποπίπτεις σε «παραπτώματα» που μπορεί να προκαλέσουν μικρές ή μεγαλύτερες «ζημιές». Και μπορεί τα λάθη να είναι ανθρώπινα, αλλά καλό είναι να μην τα επαναλαμβάνεις… Συγκεντρώσαμε τα πιο «τρανταχτά» λάθη ομορφιάς για να φροντίσεις και να προστατέψεις επαρκώς τον εαυτό σου τους θερινούς μήνες.

Κάνεις αποτρίχωση πριν εκτεθείς στον ήλιο

Η αποτρίχωση αποτελεί βασικό πρόβλημα το καλοκαίρι. Όλες θέλουμε απαλή και μεταξένια επιδερμίδα προκειμένου να αναδείξουμε τα καλλίγραμμά μας πόδια στην παραλία. Προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας, αρκετές φορές μπορεί να ξυριζόμαστε ή κάνουμε αποτρίχωση λίγο πριν βγούμε στην παραλία. Καθώς με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι και εκθέτουμε την επιδερμίδα μας στον ήλιο μπορεί να προκληθούν εξανθήματα ή ερεθισμός της επιδερμίδας μας. Στο θαλασσινό νερό, η κατάσταση χειροτερεύει, καθώς μπορεί να αισθανόμαστε έντονη αίσθηση καψίματος. Γίνε λοιπόν, λίγο πιο προνοητική και φρόντισε να τελειώσεις με την αποτρίχωση μία μέρα πριν επισκεφτείς την ακτή!

iliotherapeia nivea 2

Βάφεσαι

Απόφυγε το βαρύ make up στην παραλία, καθώς η ζέστη θα αλλοιώσει το αποτέλεσμα. Προτίμησε ένα φυσικό look, πες «όχι» στη μάσκαρα και στα κραγιόν. Αντίθετα, επίλεξε ένα ενυδατικό lip balm για τα χείλη σου και μία εξειδικευμένη αντηλιακή κρέμα προσώπου που θα σε προστατεύσει αποτελεσματικά από την πρόωρη γήρανση και τις πανάδες. Εμείς ξεχωρίζουμε τη νέα NIVEA UV Face, που μειώνει τη διάσπαση του κολλαγόνου και της ελαστίνης της επιδερμίδας και χαρίζει βαθιά ενυδάτωση.

Ποιες είναι οι ιδιαίτερες ανάγκες σου; Αν για παράδειγμα θέλεις, υψηλή προστασία και κάλυψη των διχρωμιών προτίμησε μία BB κρέμα, που θα σου χαρίσει όψη φυσικού, ομοιόμορφου μαυρίσματος και θα σε προστατεύσει αποτελεσματικά. Αν πάλι έχεις λιπαρή επιδερμίδα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφεύγεις το αντηλιακό! Το παραπάνω είναι συχνό λάθος, που θα μετανιώνεις αργότερα. Διάλεξε μία κρέμα που απορροφάται γρήγορα και αφήνει ματ αποτέλεσμα, όπως η NIVEA UV Face Mat Look.

Μην ξεχνάς ότι το καλοκαίρι είναι μία περίοδος ανεμελιάς και χαλάρωσης, για αυτό δεν χρειάζεται να είσαι συνέχεια με το καθρεφτάκι στο χέρι. Άλλωστε, το μαύρισμα θα σε κάνει να δείχνεις εξωτική, ακόμη και χωρίς καθόλου μακιγιάζ!

Και φυσικά, μην ξεχνάς τα γυαλιά ηλίου και το καπέλο…

Πιάνεις τα μαλλιά σου

Το καλοκαίρι ταλαιπωρούμε ιδιαιτέρως τα μαλλιά μας. Ο ήλιος και το αλάτι προκαλούν φθορές στην τρίχα, ενώ εσύ επιδεινώνεις την κατάσταση χτενίζοντάς τα βρεγμένα ή πιάνοντάς τα κοτσίδα. Με αυτόν τον τρόπο τα αποδυναμώνεις και αποκτάς ψαλίδα… Απλώς θυμήσου να αφήνεις ελεύθερα κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα. Άλλωστε, το θαλασσινό νερό τους δίνει φόρμα και σου χαρίζει το τέλειο wavy look.

iliotherapeia nivea 3

Δεν προστατεύεις επαρκώς την επιδερμίδα σου

Βιάζεσαι να αποκτήσεις έντονο μαύρισμα και θεωρείς ότι χωρίς αντηλιακό μπορείς να πετύχεις πιο γρήγορα το σοκολατί χρώμα που ονειρεύεσαι. Έτσι καταλήγεις να καίγεσαι και να προκαλείς σοβαρές ακόμη και ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα σου. Τα καλά νέα είναι οτι μπορείς να συνδυάσεις το μαύρισμα που θέλεις και αντηλιακή προστασία που χρειάζεσαι, για να παραμένεις μαυρισμένη και… υγιής!

Εμείς τα καταφέραμε χάρη σε μία νέα σειρά που ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης. Ο λόγος για τη NIVEA SUN Protect & Bronze που μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις χρυσαφένιο, ομοιόμορφο μαύρισμα διαρκείας. Ξέρεις ότι μπορείς να την εμπιστεύεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις γιατί είναι NIVEA SUN, τώρα όμως έμαθες οτι μπορεί να σου δώσει και το φυσικό μαύρισμα που πάντα επιθυμούσες και όλα αυτά με απόλυτα φυσικό τρόπο αφού δεν περιέχει καθόλου χρωστικές.

iliotherapeia nivea 4

Δεν ενυδατώνεσαι επαρκώς

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα σου έχει ιδιαίτερες ανάγκες, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να την ενυδατώνεις διαρκώς. Μην ξεχνάς λοιπόν, ότι δεν αρκεί να βάλεις αντηλιακό πριν φύγεις από το σπίτι. Εφάρμοσε ξανά και ξανά, κάθε φορά που βγαίνεις από το νερό προκειμένου να παραμείνεις προστατευμένη και ενυδατωμένη. Τέλος, μην ξεχνάς το after sun σου, που θα σε δροσίσει και θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μαύρισμά σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην το θυμάσαι μόνο όταν καίγεσαι από τον ήλιο! Ακόμα και σε αυτό σου έχουμε την ιδανική πρόταση καθώς η σειρά Protect & Bronze διαθέτει και After Sun λοσιόν η οποία όχι μόνο ενυδατώνει και ανακουφίζει την ταλαιπωρημένη σου επιδερμίδα αλλά με το εκχύλισμα γλυκόριζας που διαθέτει σε βοηθάει να παρατείνεις το μαύρισμά σου!

Και φυσικά θυμήσου την εσωτερική ενυδάτωση του οργανισμού σου. Φρόντισε να έχεις μαζί σου ένα μπουκαλάκι νερό, έναν δροσιστικό χυμό και φρούτα!