Το ελληνικό κρασί δίνει το "παρών" στο κορυφαίο οινικό γεγονός της χρονιάς!

Νέλλη Καλαμαρά
Το ελληνικό κρασί δίνει το "παρών" στο κορυφαίο οινικό γεγονός της χρονιάς!

Τα 50 Great Greek Wines δίνουν ραντεβού με τις κορυφαίες οινικές προσωπικότητες στον κόσμο από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου στη Γερμανία στο Συμπόσιο των Masters of Wine.

Το ελληνικό κρασί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα μεγάλα κρασιά του κόσμου και τα 50 Great Greek Wines φαίνονται με το παραπάνω αποφασισμένα να κάνουν τον ελληνικό αμπελώνα talk-of-the-town σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, μετά τις προωθητικές ενέργειες σε Ιταλία, Πολωνία, Αγγλία και Γαλλία, ολοκληρώνουν τις προωθητικές τους ενέργειες (50 GGW | More) για τα κρασιά του δεύτερου edition στη Γερμανία, συμμετέχοντας ως επίσημος χορηγός στο Συμπόσιο των Masters of Wine. Το Συμπόσιο των Masters of Wine συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία οινικά γεγονότα στο κόσμο και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια. Το 10ο Συμπόσιο θα διεξαχθεί φέτος στο Wiesbaden της Γερμανίας και θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 2023. Με πάνω από 600 καλεσμένους, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της οινικής βιομηχανίας ανάμεσα τους Masters of Wine, αγοραστές οίνου και δημοσιογράφους αλλά και ηθοποιούς όπως ο John Malkovich.

Γίνε «σομελιέ» σε 10 λεπτά!

wine2.jpg

Πιο συγκεκριμένα, τα 50 GGW μαζί με την πασίγνωστη Σαμπάνια Bollinger θα είναι οι οικοδεσπότες του Drinks Reception, την πρώτη ημέρα του Συμποσίου. Παρόντες από την πλευρά του 50 GGW οι Γιάννης Καρακάσης MW & Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET. O εμπνευστής και ιδρυτής του 50 GGW Γιάννης Καρακάσης MW δήλωσε «Το να παρουσιάσεις κρασιά στο Συμπόσιο των Masters of Wine αποτελεί ένα όνειρο για κάθε παραγωγό και ένα όνειρο φυσικά και δικό μας που με σκληρή δουλειά, βασιζόμενοι πρωτίστως στα υπέροχα κρασιά των Ελλήνων παραγωγών, κάνουμε πράξη φέτος. Με πολλή περηφάνεια θα είμαστε παρόντες με μερικά από τα πιο cutting – edge ελληνικά κρασιά από την Κρήτη έως τη Δράμα, επικοινωνώντας το μήνυμα για τον ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα που παράγει πλέον μερικά από τα πιο συναρπαστικά κρασιά στον κόσμο δίχως ίχνος υπερβολής». Παράλληλα o Γρηγόρης Μιχαήλος (Founding partner & Development Manager του 50 GGW) δήλωσε «Η συμμετοχή του 50 GGW στο φετινό Συμπόσιο των MW είναι μια κορυφαία εκδήλωση προβολής της υψηλής ποιότητας του ελληνικού κρασιού μέσα από την καινοτόμα πλατφόρμα εξωστρέφειας που έχουμε αναπτύξει και αποτελεί μια ακόμα δυνατή φωνή που έχει σκοπό να αναδείξει το ελληνικό κρασί και να το τοποθετήσει στην θέση που του αξίζει». H συγκεκριμένη εκδήλωση έρχεται να σταθεί στην κορυφή των προωθητικών εκδηλώσεων του 50 GGW | More και αποτελεί μια μοναδική έκθεση-προβολή των κρασιών-νικητών σε ένα key κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς, που απαρτίζεται από opinion-leaders και opinion-makers, οι οποίοι προέρχονται από όλους τους καίριους τομείς της αγοράς του κρασιού.

New Arrivals: Μεξικάνικο, γαλλικό ή gastro bites, εσύ τι έχεις διάθεση να δοκιμάσεις απόψε;

wine3.jpg

Τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι τα παρακάτω σε αλφαβητική σειρά:

Alexakis Winery, Kotsifali, Crete

Alpha Estate, "Barba Yiannis Xinomavro Single Vineyard'' 2019, Xinomavro, Amyndeo

Artemis Karamolegos Winery, Pyritis 2020, Assyrtiko, Santorini

Athanasiou Winery, Thronos 2020, Agiorgitiko, Nemea

Avantis Estate, Collection 2019, Syrah, Evia

Domaine Paterianakis, Vidiano Bio, 2022, Vidiano, Crete

Domaine Zafeirakis, Teracotta 2020, Limniona, Tyrnavos

Douloufakis Wines, Dafnios 2018, Vidiano, Crete

Estate Argyros, Vinsanto Late Release 2002 Assyrtiko / Athiri / Aidani, Santorini

Gavalas Winery, Enalia Santorini 2019, Assyrtiko, Santorini

Ktima Gerovassiliou, Chardonnay 2021, Chardonnay, Epanomi

Ktima Kyr Yianni, Ramnista 2017, Xinomavro, Naoussa

Manolesakis Winery, Pelagia, Pinot Noir/Agiorgitiko, Macedonia

Mikra Thira Winery, TerraSea 2020, Assyrtiko/Aidani, Santorini

Oenops Wines, Xinomavro 2021, Xinomavro, Drama

Santor Wines, Santameriana Skin Contact 2022, Santameriana, Peloponnese

T-OINOS Wines, Clos Stegasta Assyrtiko 2021, Assyrtiko, Tinos

T-OINOS Wines, Clos Stegasta Mavrotragano 2020, Mavrotragano, Tinos

Troupis Winery, Pitys Ritinitis NV, Assyrtiko, Peloponnese

Volcanic Slopes Vineyards, Pure 2018, Assyrtiko, Santorini

Wine Art Estate, Idisma Drios Xi 2017, Xinomavro, Macedonia

wine3

Τι είναι το 50 GGW:

Είναι μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα, βάση δημιουργικού διαλόγου και δυναμικής ανάδειξης του ελληνικού κρασιού στο σύνολό του, μέσω των κρασιών-νικητών αλλά και των υποστηρικτικών δράσεων. Είναι η αποτύπωση της σύγχρονης εικόνας του ελληνικού κρασιού μέσα από τα 50 καλύτερα κρασιά του διαγωνιστικού μέρους, όπως κρίνονται από μία εκλεκτή ομάδα κριτών παγκόσμιου βεληνεκούς.

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.