Μόλις έφαγες αλλά εξακολουθείς να πεινάς; Μάθε τι φταίει!

Μόλις έφαγες αλλά εξακολουθείς να πεινάς; Μάθε τι φταίει!

Και διόρθωσέ το πριν ο δείκτης της ζυγαριάς πάρει την ανιούσα

Κάθισες όμορφα και ωραία στο τραπέζι της κουζίνας και απόλαυσες με την ησυχία σου το μεσημεριανό σου γεύμα. Λίγη ώρα μετά όμως ακούς πάλι το στομάχι σου να... διαμαρτύρεται! Μα πώς είναι δυνατόν; Πριν από λίγο έφαγες, για ποιο λόγο πεινάς πάλι; Τι κάνεις λάθος;

Πάμε να δούμε, λοιπόν, 5 βασικούς λόγους που σαμποτάρουν την προσπάθειά σου να αποκτήσεις το κορμί των ονείρων σου:


- Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται: Βασικός λόγος που έχεις επίμονες λιγούρες κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι δεν τρως ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό. Ένα καλό πρωινό, λοιπόν, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις σε σταθερά επίπεδα την ινσουλίνη και τη γλυκόζη στο αίμα για όλη την ημέρα και φυσικά να νικήσεις με αυτόν τον τρόπο τις λιγούρες.
- Δεύτερο πιθανό λάθος σου; Δεν πίνεις πολύ νερό μέσα στην ημέρα: Το νερό θα σε ενυδατώσει, θα σου χαρίσει αίσθηση φουσκώματος καθώς και θα ξεγελάσει την πείνα σου. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πίνεις ένα μεγάλο ποτήρι νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχεις γρηγορότερο κορεσμό.

large a6e04


- Δεν τρως σαλάτα με το μεσημεριανό και βραδινό σου γεύμα: Μέγα λάθος! Η σαλάτα θα σε φουσκώσει γρήγορα και δε θα χρειαστεί να καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες φαγητού. Επιπλέον θα σου χαρίσει πολύτιμες για τον οργανισμό σου βιταμίνες.
- Πίνεις αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων σου: Κι όμως, έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη ξεγελά τον εγκέφαλο και επηρεάζει την όρεξή σου για φαγητό. Τα τινά είναι δύο: α) είναι πιθανό να χρειαστείς περισσότερο φαγητό για να χορτάσεις, β) ίσως νιώσεις άμεσα έντονο κορεσμό αλλά σύντομα θα ξανανιώσεις την πείνα να σου χτυπά την... πόρτα!
- Δεν καταναλώνεις πολλές φυτικές ίνες: Κι όμως οι φυτικές ίνες βοηθούν στην επίτευξη γρήγορου κορεσμού. Δε χωνεύονται εύκολα κι έτσι η τροφή παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο στομάχι σου βοηθώντας σε να νιώθεις χορτάτη για περισσότερο διάστημα.

Διαβάστε ακόμα

Ιδού πώς θα καταφέρεις να πίνεις περισσότερο νερό μέσα στη μέρα!

Tροφές που σου φτιάχνουν τη διάθεση; Υπάρχουν και τις χρειάζεσαι όσο ποτέ!