3 τροφές που μπορείς να φας, όταν θέλεις να ενισχύσεις τη διάθεση σου

1 SHARE

Και τον μεταβολισμό σου

Όλοι γνωρίζουμε πως ό,τι τρώμε έχει άμεση επίδραση τόσο στον οργανισμό και τον μεταβολισμό μας, όσο και στην διάθεση μας. Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι χαρούμενη κι ευδιάθετη, όταν έχεις φάει κάτι που δε σου αρέσει;

Μάλλον όχι. Μάθε λοιπόν, πως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες και πολύ υγιεινές τροφές που μπορείς να φας, εάν θέλεις να ενισχύσεις τη διάθεση σου.

Κρόκοι αυγών
Οι κρόκοι αυγών είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, η οποία είναι και ο ρυθμιστής της σύνθεσης σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η σεροτονίνη παίζει σημαντικό ρόλο σε μια ευρεία ποικιλία λειτουργιών και συμπεριφορών στον εγκέφαλο, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με όλα τα αυγά.

Είναι προτιμότερο να επιλέγεις αυγά ελευθέρας βοσκής, μιας και αυτά τα κοτόπουλα έχουν πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο και στο φως του ήλιου, που είναι απαραίτητο για την παραγωγή βιταμίνης D.

Σοκολάτα
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει την έκκριση κορτιζόλης (η ορμόνη που σχετίζεται με το άγχος) βραχυπρόθεσμα όταν εκτίθεσαι σε μια στρεσογόνο κατάσταση. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό έχει να κάνει με το περιεχόμενο φλαβονοειδών (αντιοξειδωτικό) στη μαύρη σοκολάτα. Ίσως γι’ αυτό και να πέφτουμε με τα μούτρα στο παγωτό σοκολάτας, όταν νιώθουμε άγχος.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει Λ- θεανίνη, ένα αμινοξύ που βοηθάει στη μείωση του στρες και του άγχους. Σε μελέτες που έχουν γίνει σε ζώα, η Λ-θεανίνη έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη σεροτονίνη και την ντοπαμίνη, που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διάθεση και την συμπεριφορά. Στους ανθρώπους, οι μελέτες είναι ανάμεικτες και πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα.

Διάβασε ακόμη: Βρήκαμε δύο τρόπους για να πάρεις τη βιταμίνη D που χρειάζεται ο οργανισμός σου

1 SHARE
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ