Διατροφή και άγχος: Τι δεν πρέπει να τρως όταν είσαι τρομερά αγχωμένη

Διατροφή και άγχος: Τι δεν πρέπει να τρως όταν είσαι τρομερά αγχωμένη

Μάλλον κάτι κάνεις λάθος σε αυτό το σημείο

Έχεις ακούσει το ρητό «είμαστε ότι τρώμε»; Αυτό ισχύει πραγματικά όταν έχεις να κάνεις ένα κάρο πράγματα στη δουλειά, αλλά και στο σπίτι. Όταν προσπαθείς να διατηρήσεις την ισορροπία ανάμεσα στα πράγματα αυτό που επιλέγεις να φας είναι πολύ σημαντικό για να σε βοηθήσει να διατηρήσεις την κορυφαία απόδοση τόσο σωματικά, όσο κα ψυχικά.

Το άγχος είναι το αίσθημα ότι βρίσκεσαι υπό υπερβολική ψυχική ή συναισθηματική πίεση. Η πίεση μετατρέπεται σε άγχος όταν αισθάνεσαι ανίκανη να το αντιμετωπίσεις. Πολλές από τις απαιτήσεις της ζωής μπορούν να προκαλέσουν άγχος, ιδιαίτερα η εργασία, οι σχέσεις και τα οικονομικά προβλήματα, και οι διαφορετικοί άνθρωποι το χειρίζονται με διαφορετικούς τρόπους. Το άγχος δεν είναι από μόνο του ασθένεια, αλλά μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια εάν δεν αντιμετωπιστεί.

Όταν ένα άτομο κατακλύζεται από άγχος και στρες, μια κοινή αντίδραση είναι μια ξαφνική ώθηση για φαγητό και συνήθως οι τύποι τροφίμων που επιλέγουμε δεν μας βοηθούν να αισθανθούμε καλύτερα μακροπρόθεσμα.

Η κατανάλωση άχρηστων τροφών, ωστόσο, αυξάνει πραγματικά το άγχος στο σώμα σου που κάνει ήδη ό, τι μπορεί για να συνεχίσει να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο. Τι δεν κάνει λοιπόν να τρως όταν είσαι αγχωμένη;

#1. Ζαχαρούχα τρόφιμα

Όταν τρως ζαχαρούχα τρόφιμα, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αυξάνονται και το σώμα πρέπει να απελευθερώσει περισσότερη κορτιζόλη για να τα εξισορροπήσει. Το πρόβλημα είναι ότι η αυξημένη κορτιζόλη μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα ύπνου, μειωμένη ανοσοαπόκριση, πονοκεφάλους και ανθυγιεινές επιθυμίες τροφίμων.

Επιπλέον, τα ταχέως κυμαινόμενα επίπεδα σακχάρου στο αίμα προκαλούν συναισθήματα παρόμοια με το άγχος, συμπεριλαμβανομένου του στρες και του φόβου.

Δες στη gallery που ακολουθεί τα υπόλοιπα.