4 τροφές που μπορείς να φας για επίπεδη κοιλιά

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 τροφές που μπορείς να φας για επίπεδη κοιλιά

Εάν θέλεις μια επίπεδη κοιλιά και προσπαθείς να χάσεις βάρος, ΠΡΕΠΕΙ να τρως αυτά τα 4 τρόφιμα!

Ακριβώς επειδή είσαι απασχολημένη, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις τον εαυτό σου στην τύχη του. Και υπάρχει καλύτερος χρόνος για να χάσεις βάρος από το τώρα; Ίσως πιστεύεις ότι η απώλεια κιλών σημαίνει περισσότερη άσκηση, σωστά; Κι όμως κάνεις λάθος! Η πλειονότητα της απώλειας βάρους προέρχεται από την υγιεινή διατροφή. Είναι δύσκολο να χάσεις βάρος σε αυτήν τη γενιά, ενώ έχουν προωθηθεί αμέτρητοι διαφορετικοί τύποι δίαιτας.

Για παράδειγμα, έχουμε τη δίαιτα paleo, τη μεσογειακή διατροφή, τη δίαιτα Atkins, το Weight Watchers, τη Jenny Craig και ούτω καθεξής.

Μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσεις και να συνεχίσεις. Τι μετράει ως υγιεινή τροφή; Τι πρέπει να τρως; Τι δεν πρέπει να τρως; Και πόσο από αυτό πρέπει να φας; Άπειρες ερωτήσεις που δημιουργούνται, και άπειρες απαντήσεις που σε μπερδεύουν. Αν θέλεις πάντως επίπεδη κοιλιά πρέπει να τρως αυτές τις 4 τροφές.

#1. Αυγά

Απλό το ξέρουμε! Όμως τα αυγά είναι ένα φαγητό που πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής σου διατροφής και ιδού ο λόγος. Πρώτον, σε ένα αυγό μεγάλου μεγέθους, θα βρεις περίπου 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, με 6 γραμμάρια λίπους και ελάχιστους υδατάνθρακες.

Όχι μόνο ένα αυγό περιέχει πολλές πρωτεΐνες, αλλά επίσης περιέχει πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας. Αυτό μετράται από τους διαφορετικούς τύπους αλυσίδων αμινοξέων που βρίσκονται στην πηγή πρωτεΐνης. Στα αυγά, αυτές οι αλυσίδες βρίσκονται στις σωστές αναλογίες για να είναι η πιο αποτελεσματική πηγή πρωτεΐνης.

#2. Γλυκοπατάτα

Αυτές οι πορτοκαλί πατάτες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά για τη βελτίωση της υγείας σου. Μία μόνο γλυκοπατάτα, περιέχει 400% της καθημερινής συνιστώμενης βιταμίνης Α, καθιστώντας την πολύ πυκνή σε θρεπτικά συστατικά ενώ περιέχει λιγότερες θερμίδες από μια κανονική, λευκή πατάτα. Αυτός ο σύνθετος υδατάνθρακας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διασπαστεί και να αφομοιωθεί από τον απλό αντίστοιχο υδατάνθρακα, αφήνοντάς σε χορτάτη για περισσότερο και μειώνοντας τις πιθανότητες να τσιμπήσεις κάτι κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας.

#3. Σπανάκι/ kale

Ναι, αυτά τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά θα πρέπει να αποτελούν βασικό στοιχείο της υγιεινής διατροφής σου. Ξέρουμε ότι δεν είναι κάτι που πολλοί προσβλέπουν στο φαγητό ή θα ήθελαν να τρώνε καθημερινά, αλλά τα οφέλη για την υγεία είναι καταπληκτικά!

Να γιατί: Αυτά τα δύο φυλλώδη πράσινα είναι σκούρο πράσινο που σημαίνει ότι περιέχουν περισσότερη χλωροφύλλη και συσκευάζονται πιο πυκνά με θρεπτικά συστατικά. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά περιλαμβάνουν τη βιταμίνη Κ, η οποία υποστηρίζει την ανάπτυξη των οστών και είναι επίσης καλή για την καρδιά και τους πνεύμονες.

Η βιταμίνη Α, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της λειτουργίας του δέρματος, σου δίνει καλύτερη εμφάνιση και υποστηρίζει επίσης την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Και αυτά τα σκούρα πράσινα λαχανικά περιέχουν επίσης χαλκό, που είναι υγιές για το μεταβολισμό, ζωτικής σημασίας για όσους θέλουν να χάσουν βάρος αλλά και για εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν ένα υγιές βάρος.

#4. Αμύγδαλα

Πολλοί γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώνε ξηρούς καρπούς για μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή. Ωστόσο, δεν είναι σίγουροι ποιους θα πρέπει να τρώνε και τις ποσότητες στις οποίες πρέπει να τα φάνε.

Μέχρι στιγμής ο καλύτερος ξηρός καρπός που καταναλώνεται για μια υγιεινή διατροφή είναι τα αμύγδαλα. Όχι όμως το αλατισμένο είδος, περιέχουν πάρα πολύ νάτριο! Τα απλά αμύγδαλα είναι τα ιδανικά. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, είναι μια υγιεινή τροφή που πρέπει να τρως καθημερινά.

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, τότε μην κοιτάς αλλού, τα αμύγδαλα είναι αυτά που χρειάζεσαι. Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιή λίπη και πρωτεΐνες, που σημαίνει ότι αποτρέπουν τις επιθέσεις πείνας και οδηγούν σε μειωμένη όρεξη. Εκτός από τα οφέλη απώλειας βάρους, τα αμύγδαλα περιέχουν επίσης υψηλές ποσότητες βιταμίνης Ε, ένα αντιοξειδωτικό που συσσωρεύεται στις κυτταρικές μεμβράνες και αποτρέπει την οξειδωτική βλάβη σε αυτά τα κύτταρα.