Δε θες να κάνεις δίαιτα αλλά θες να χάσεις κιλά; Απλά άκουσέ μας!

Ερμιόνη Σαρρή
Δε θες να κάνεις δίαιτα αλλά θες να χάσεις κιλά; Απλά άκουσέ μας!

Τον τελευταίο καιρό «υπέκυψες» σε διάφορους πειρασμούς και μέσα σε αυτούς δεν ήταν το μήλο του Αδάμ και της Εύας. Και μερικά ποτηράκια παραπάνω ήπιες (το ξέρω «έπεσαν» πολλά γενέθλια μαζί), και μερικά burger χωρίς να το θέλεις δοκίμασες και εν τέλει είδες στη ζυγαριά σου να αναγράφονται δύο, τρία κιλά παραπάνω. Δεν υπάρχει λόγος να κάνεις δίαιτα και βασικά δεν πρέπει.

Μπορείς να αλλάξεις μερικές συνήθειες μέσα στην καθημερινότητά σου και να δεις το σώμα σου να βρίσκει ξανά τη φόρμα του.

1. Μην τσιμπάς όσο βλέπεις τηλεόραση και θα γλιτώσεις αρκετές θερμίδες μέσα σε μία ημέρα. Αν πάλι θες οπωσδήποτε κάτι, προτίμησε κάποιο καρότο ή αγγούρι. Κάπως έτσι θα είσαι περίπου μείον 300 θερμίδες ημερησίως.

2. Περπάτησε έστω και 10-15 λεπτά σε καθημερινή βάση. Πήγαινε να πετάξεις τα σκουπίδια, περπάτα όσο κάνεις break στη δουλειά, εκμεταλλεύσου τον καιρό για window shopping ή επισκέψου επιτέλους το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αν βρίσκεσαι εντός Αθηνών. Επίσης, μπορείς να κάνεις μία ολιγόλεπτη βόλτα δίπλα στη θάλασσα και να διακόψεις για λίγο την ηλιοθεραπεία σου! Το περπάτημα πάνω στην άμμο γυμνάζει απίστευτα τους γλουτούς!

3. Βάζε τα γεύματά σου σε μικρότερα πιάτα για να περιορίσεις την ποσότητα που θα φας. Απλά μην υπερβάλλεις!

4. Μείωσε τη ζάχαρη από τον καφέ σου! Ούτε και εμείς είμαστε fans του σκέτου αλλά και ο μέτριος καφές μια χαρά γευστικότατος είναι.

5. Κατά τις βραδινές σου εξόδους περιορίσου σε ένα ποτήρι αλκοόλ και κατά προτίμηση σε ένα ποτήρι λευκό κρασί. Οκ, η εποχή αυτή είναι για cocktails αλλά πρέπει να τα μετριάσεις. Ένα την εβδομάδα νομίζουμε πως είναι αρκετό!