Πώς μπορείς να χάσεις 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα

Πώς μπορείς να χάσεις 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα

Είναι εφικτό αλλά δεν συνιστάται

Αν και η απώλεια 4,5 κιλών σε μια εβδομάδα είναι τεχνικά δυνατή, δεν συνιστάται. Βραχυπρόθεσμα, έντονα σχέδια διατροφής θεωρούνται διατροφικές δίαιτες, που σημαίνει ότι το βάρος σου είναι πιθανό να ανακάμψει μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Επιπλέον, λόγω της περιοριστικής τους φύσης, αυτές οι δίαιτες δεν είναι κατάλληλες εάν έχεις ιστορικό διατροφικών διαταραχών. Αυτές οι δίαιτες δεν είναι μια υγιής, βιώσιμη ή μακροπρόθεσμη λύση.

Με ταχεία απώλεια βάρους, το μεγαλύτερο μέρος του βάρους που χάνεις είναι βάρος νερού και όχι σωματικό λίπος. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορείς να κάψεις με ασφάλεια 4,5 κιλά σωματικού λίπους σε μόλις 1 εβδομάδα. Αντίθετα, η γρήγορη απώλεια βάρους μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης σου και «ξεπλένει» τους αποθηκευμένους υδατάνθρακες που είναι γνωστοί ως γλυκογόνο, οι οποίοι συγκρατούν περίπου τρεις φορές το βάρος τους σε νερό. Τα μειωμένα επίπεδα ινσουλίνης κάνουν επίσης τα νεφρά σου να αποβάλουν την περίσσεια ποσότητα νατρίου, γεγονός που οδηγεί σε μείωση της κατακράτησης υγρών. (έρευνα, έρευνα, έρευνα)

Αντί για προγράμματα γρήγορης απώλειας βάρους, σου προτείνουμε να δεις αυτές τις συμβουλές.

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να συνεχίσεις τη βραχυπρόθεσμη απώλεια βάρους, τα ακόλουθα βήματα μπορούν να ε βοηθήσουν να το πετύχεις. Λάβε υπόψη ότι αυτό δεν είναι μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ή λύση.

#1. Φάε λιγότερους υδατάνθρακες και περισσότερες άπαχες πρωτεΐνες

Μπορείς να χάσεις αρκετά κιλά ακολουθώντας μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων για λίγες μόνο ημέρες. Στην πραγματικότητα, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος και να βελτιώσεις την υγεία σου. Η βραχυπρόθεσμη μείωση της πρόσληψης υδατανθράκων μπορεί επίσης να μειώσει το βάρος του νερού και το φούσκωμα.

(Έρευνα)

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες βλέπουν συχνά μια διαφορά στη ζυγαριά τους το επόμενο πρωί μετά την έναρξη της δίαιτας.

Επιπλέον, το να βεβαιωθείς ότι τρως άφθονη πρωτεΐνη μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις την όρεξή σου ακόμη περισσότερο ενώ ταυτόχρονα αυξάνεις το μεταβολισμό σου. Είναι σημαντικό να εξαλείψεις ή να μειώσεις δραστικά όλους τους αμυλούχους υδατάνθρακες και σάκχαρα για μια εβδομάδα. Αντικατάστησε τα με λαχανικά με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, αυξάνοντας παράλληλα την πρόσληψη αυγών, λιπαρών κρεάτων και ψαριών.

#2. Φάε ολόκληρα τρόφιμα και απόφυγε τα περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα

Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος γρήγορα, μπορεί να είναι χρήσιμο να τρως μια απλή διατροφή βασισμένη σε ολόκληρα τρόφιμα (τρόφιμα που έχουν υποστεί επεξεργασία ή εξευγενισμό όσο το δυνατόν λιγότερο και είναι απαλλαγμένα από πρόσθετα ή άλλες τεχνητές ουσίες). Αυτά τα τρόφιμα τείνουν να είναι πολύ γεμάτα και διευκολύνουν την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων χωρίς να πεινάς πολύ.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πρέπει να στοχεύεις να τρώτε κυρίως ολόκληρα τρόφιμα ενός συστατικού. Απόφυγε τα περισσότερα τρόφιμα που είναι πολύ επεξεργασμένα.

Η κατανάλωση κυρίως άπαχων πρωτεϊνών και λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητική ακόμη και αν δεν παίρνεις τόσες πολλές θερμίδες.

#3. Μείωσε την πρόσληψη θερμίδων ακολουθώντας τα παρακάτω tips

Η μείωση της πρόσληψης θερμίδων μπορεί να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την απώλεια βάρους. Εάν δεν τρως λιγότερες θερμίδες από όσες καις, δεν θα χάσεις λίπος. (Έρευνα)

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων:

Μέτρησε θερμίδες: Ζυγίσου και γράψε τις τροφές που τρως. Χρησιμοποίησε ένα εργαλείο μέτρησης θερμίδων για να παρακολουθείς την ποσότητα θερμίδων και θρεπτικών συστατικών που παίρνεις.

Φάε μόνο στα γεύματα: Μειώστε όλα τα σνακ και μην τρως τίποτα μετά το δείπνο.

Κόψε τα καρυκεύματα: Εξάλειψε τα καρυκεύματα και τις σάλτσες με θερμίδες.

Φάε λαχανικά: Γέμισε το πιάτο σου με λαχανικά και περιόρισε τους υδατάνθρακες και τα πρόσθετα λίπη για την εβδομάδα.

Επίλεξε άπαχες πρωτεΐνες: Επίλεξε πρωτεΐνες με χαμηλά λιπαρά, όπως κοτόπουλο και ψάρι.

Μην πίνεις τις θερμίδες: Αντ' αυτού, επίλεξε νερό, ποτά μηδενικών θερμίδων, τσάι ή καφέ. Τα πρωτεϊνικά ροφήματα είναι ωραία αν τα μετρήσεις ως γεύμα.