Αν θες να γίνουν πιο χορταστικά τα smoothies σου βάλε αυτό το συστατικό

Τσακιρίδου Χριστίνα
Αν θες να γίνουν πιο χορταστικά τα smoothies σου βάλε αυτό το συστατικό

Ένα υλικό αρκεί για να απογειώσεις την υφή των smoothies σου και να τα κάνεις πιο πλούσια σε φυτικές ίνες.

Τα smoothies γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή και αποτελούν έναν από τους καλύτερους τρόπους για να καταναλώνουμε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ακόμη και αν διαθέτουμε ελάχιστο χρόνο, μπορούμε να τα φτιάξουμε σε χρόνο dt ρίχνοντας μερικά απλά υλικά στο μπλέντερ. Η παρασκευή τους είναι ιδιαίτερα απλή οφείλεις ωστόσο να προσέξεις τις αναλογίες για να πετύχεις το επιθυμητό γευστικό αποτέλεσμα.

3 smoothies με ελάχιστες θερμίδες για να χάσεις βάρος τώρα που έρχεται καλοκαίρι

Η βρώμη είναι το μυστικό για τα πιο γευστικά smoothies- Όλοι οι λόγοι για να την προσθέσεις

Εκτός από υλικά που μας προσφέρουν πρωτεϊνες και καλά λιπαρά, ο οργανισμός μας χρειάζεται φυτικές ίνες για να νιώσει πλήρης. Η βρώμη είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή που αξίζει να προσθέσεις στα smoothies σου για τέλεια γεύση και υφή. Σύμφωνα με το Mind Body Green, οι φυτικές ίνες ρυθμίζουν την πέψη, βοηθούν την λειτουργία του εντέρου και την διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

vromi.jpg

Η βρώμη είναι εξαιρετικά πλούσια σε βήτα-γλυκάνες οι οποίες μας κρατούν χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επιβραδύνοντας την απορρόφηση ζάχαρης και μειώνοντας την πρόσληψη χοληστερόλης. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις smoothie δοκίμασε να προσθέσεις ¼ έως ½ φλιτζάνι άψητη βρώμη για να γίνει πιο νόστιμο και θρεπτικό.

Smoothie με βρώμη

Υλικά: 40 γραμμάρια βρώμη, 1 παγωμένη μπανάνα, 250ml γάλα , 1-2 κουταλιές μέλι, 1/2 κουταλάκι κανέλα, 1/2 κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση: Ρίξε τα υλικά σε ένα blender και πολτοποίησε. Σέρβιρε σε ψηλό ποτήρι. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com