Τα blueberries, ο μαϊντανός και 3 ακόμη τροφές θα σε απαλλάξουν γρήγορα από το φούσκωμα

Μαρία Ροδίτη
Τα blueberries, ο μαϊντανός και 3 ακόμη τροφές θα σε απαλλάξουν γρήγορα από το φούσκωμα

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι ό,τι πιο ενοχλητικό υπάρχει. Εντάσσοντας, ωστόσο, τις σωστές τροφές στο διατροφολόγιό σου μπορείς να το καταπολεμήσεις.

Το φούσκωμα στην κοιλιά είναι από τα πιο ενοχλητικά και άβολα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν. Πρώτον, δεν μπορείς να φορέσεις τα στενά σου ρούχα και αναγκάζεσαι για μέρες να φοράς φαρδιά, ενώ ζορίζεσαι και στην καθημερινότητά σου.

Νιώθεις δυσφορία, έχεις ενοχλήσεις στην κοιλιά και δεν μπορείς με άνεση να κάνεις τις δραστηριότητές σου. Τι φταίει; Πολλά! Ίσως κάτι που έφαγες, ίσως η καθιστική ζωή που κάνεις, ίσως η συχνή κατανάλωση αλκοόλ, ακόμα και το άγχος για κάτι που μπορεί να σε προβληματίζει. Μπορείς, ωστόσο, να το αντιμετωπίσεις!

4 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από το φούσκωμα

Εντάσσοντας στη διατροφή σου τις παρακάτω τροφές θα ανακουφιστείς άμεσα και θα δεις το φούσκωμα να φεύγει σε χρόνο dt.

koilia_foyskwma.jpg

Οι 5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να ξεφουσκώσεις

Blueberries

Τα blueberries είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες, τα οποία έχουν άμεση σχέση με την υγεία του εντέρου. Για να καταλάβεις, οι διαλυτές φυτικές ίνες των blueberries προσελκύουν το νερό και βοηθούν στη διευκόλυνση των κινήσεων του εντέρου καταπολεμώντας έτσι την κατακράτηση.

Σέλινο

Το σέλινο περιέχει κατά 95% νερό και είναι πλούσιο σε κάλιο, ένα βασικό μικροθρεπτικό συστατικό για τη διατήρηση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα. Είναι, επίσης, μια καλή πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην προσθήκη όγκου στα κόπρανα καθώς και στη μετακίνησής τους μέσω του πεπτικού σωλήνα, μειώνοντας έτσι το φούσκωμα.

Ginger

Το ginger βοηθά στη βελτίωση της πέψης και στη μείωση του σχηματισμού αερίων που προκαλούν φούσκωμα. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι το ginger επιταχύνει την πέψη, βοηθώντας στη μετακίνηση των τροφών μέσω του πεπτικού σωλήνα, έτσι ώστε να περιορίζεται το φούσκωμα στην κοιλιά.

Μάραθος

Αυτό το ποώδες λαχανικό βοηθά στην επιτάχυνση της πέψης και ενισχύει την έκκριση ενζύμων που εμπλέκονται στη διάσπαση της τροφής. Επιπλέον, ο μάραθος έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προβιοτικό και να βοηθά στην πέψη μειώνοντας τα αέρια και κατ’ επέκταση το φούσκωμα.

maintanos.jpg

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νερού από το σώμα, μειώνοντας το φούσκωμα που σχετίζεται με την κατακράτηση υγρών. Θεωρείται, επίσης, ανθρακούχο βότανο, το οποίο βοηθά στη μείωση του σχηματισμού αερίων.