4 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από το φούσκωμα

4 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από το φούσκωμα

Μερικές μικρές αλλαγές αρκούν.

Ένα θέμα το οποίο απασχολεί πολλές από εμάς είναι το φούσκωμα, από το οποίο σύμφωνα με έρευνες, υποφέρει το 15%-30% του πληθυσμού.

Το φούσκωμα είναι άβολο, μας κάνει να νιώθουμε «βαριές» και καθιστά σχεδόν αδύνατο να απολαύσουμε τη μέρα μας.

Υποφέρεις από φούσκωμα; Αυτή η σαλάτα θα γίνει ο απόλυτος σύμμαχός σου

Οι ασκήσεις αναπνοής, η σωματική δραστηριότητα και η ενυδάτωση είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τρόπους αντιμετώπισης, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες φυσικές θεραπείες που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το ενοχλητικό φούσκωμα. Πάμε να τις δούμε.

Διαλείπουσα νηστεία

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι πολλοί άνθρωποι που κάνουν διαλείπουσα νηστεία βλέπουν διαφορά στα προβλήματα με το φούσκωμα, σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Στη διαλείπουσα νηστεία υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο κατά το οποίο μπορείς να καταναλώνσις τα γεύματά σου και μία (μεγαλύτερη) περίοδος κατά την οποία δεν πρέπει να φας καθόλου ή μπορείς να καταναλώσεις ελάχιστες θερμίδες.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ θεωρείται ένα από τα πιο αντιφλεγμονώδη συστατικά που υπάρχουν. Aνακουφίζει από την ενόχληση και προστατεύει το στομάχι, ενώ μπορεί να σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το φούσκωμα, τη ναυτία, τον πόνο και πολλά άλλα.

Μάραθος

Ο μάραθος είναι γνωστό ότι κάνει θαύματα για το πεπτικό σύστημα. Στην παραδοσιακή ιατρική, έχει χρησιμοποιηθεί για να ανακουφίσει τα πάντα, από το φούσκωμα μέχρι τον κοιλιακό πόνο και τα έντονα αέρια. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φυτά και οι σπόροι του μάραθου έχουν αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Οι σπόροι και η σκόνη του έχουν γεύση γλυκόριζας και μπορείς να πασπαλισεις με αυτό οποιοδήποτε φαγφητό, ή κόμη να τον προσθέσεις στο τσάι σου.

Μείωση άγχους

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, το τι τρως δεν είναι πάντοτε υπέυθυνο για το φούσκωμα που σε ταλαιπωρεί. Η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία συμπτωμάτων σε όλο το σώμα σου, συμπεριλαμβανομένου του φουσκώματος. Μελέτες δείχνουν ότι το στρες επηρεάζει άμεσα το πεπτικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Μερικοί φυσικοί τρόποι που αποδεδειγμένα μειώνουν την κορτιζόλη είναι ο καλύτερος ύπνος το βράδυ, η χαμηλής έντασης άσκηση και ο διαλογισμός.