Γιαούρτι, αυγά+ 6 νόστιμα πρωινά να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Γιαούρτι, αυγά+ 6 νόστιμα πρωινά να έχεις ενέργεια όλη μέρα

Απλές, υγιεινές επιλογές που θα φτιάξεις σε λίγα μόνο λεπτά και θα απολαύσεις στο σπίτι ή στο γραφείο.

Το πρωινό είναι με διαφορά το πιο σημαντικό γεύμα και δεν πρέπει να παραλείπεται. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου είναι ένα γεύμα με υπερτροφές, το οποίο θα σου παρέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Το πρώτο γεύμα της ημέρας αναπληρώνει τη γλυκόζη που έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, μειώνει την όρεξη για μεγάλη ποσότητα φαγητού, βοηθά στην συγκέντρωση και προάγει την καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία.

Οι υγιεινές επιλογές είναι κυριολεκτικά αμέτρητες αφού υπάρχουν πολλά αλμυρά και γλυκά σνακ που μπορείς να φτιάξεις εύκολα στο σπίτι και να πάρεις αργότερα μαζί σου στο γραφείο.

8 πρωινά που θα σου χαρίσουν ενέργεια

1) Oatmeal

Η βρώμη είναι πηγή διαλυτών φυτικών ινών, βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα ενώ είναι και πολύ χορταστική. Ένα πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες θα μειώσει την πείνα σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα σε γεμίσει ενέργεια.

2) Aυγά

Ανεξάρτητα από το εάν κάνεις διατροφή ή όχι, τα αυγά είναι μια από τις καλύτερες επιλογές πρωινού γεύματος. Πλούσια σε πρωτεΐνες, δημιουργούν κορεσμό και σε κρατούν χορτάτη για αρκετές ώρες. Επιπλέον περιέχουν λουτεΐνη, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην υγεία των ματιών.

3) Μούρα

Τα μούρα όλων των τύπων είναι γεμάτα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και μια σειρά από βιταμίνες και μέταλλα. Ένα φλιτζάνι μούρα παρέχει λιγότερες από 100 θερμίδες και περίπου 4 έως 8 γραμμάρια φυτικών ινών, ανάλογα με την ποικιλία.

4) Γιαούρτι

Το ελληνικό γιαούρτι φημίζεται για την περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη. Είναι μια πολύ χορταστική τροφή γεμάτη με σημαντικά μικροθρεπτικά συστατικά. Εκτός από βιταμίνες και μέταλλα περιέχει προβιοτικά, τα οποία είναι υγιή βακτήρια που ζουν στο έντερο και υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος.

10 έξυπνες «ανταλλαγές» για να χάσεις βάρος χωρίς να μετράς τις θερμίδες

5) Aβοκάντο

Το αβοκάντο περιέχει υγιή λίπη και κάποιες πρωτεΐνες με αποτέλεσμα να σε χορταίνει για αρκετές ώρες. Απόλαυσέ το σκέτο, με ψωμί, γιαούρτι ή σε smoothies.

6) Τοστ ολικής αλέσεως

Το τοστ ολικής αλέσεως (με υλικά της αρεσκείας σου) είναι ένα πολύ γρήγορο και θρεπτικό σνακ. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως διασπώνται πιο αργά στο σώμα, οδηγώντας σε πιο σταδιακή απελευθέρωση σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να βελτιώνονται τα επίπεδα της γλυκόζης.

7) Cottage cheese

To τυρί cottage είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη βοηθά στον κορεσμό με αποτέλεσμα να νιώθεις πλήρης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το τυρί cottage περιέχει επίσης σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει την υγεία των κυττάρων και μειώνει την αντίσταση στην ινσουλίνη.

8) Βούτυρα ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι γνωστοί για την περιεκτικότητά τους σε υγιεινά λιπαρά. Μελέτες έχουν επίσης συνδέσει τους ξηρούς καρπούς με τα οφέλη για την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Τα βούτυρο ξηρών καρπών είναι ένας εύκολος τρόπος για να ενσωματώσεις περισσότερους ξηρούς καρπούς στα γεύματά σου. Έχει υπέροχη γεύση και θα σου χαρίσει ενέργεια για όλη την ημέρα.

Πηγή κεντρικής: pexels.com