Το σιρόπι αγαύης + 4 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη το 2023

Τσακιρίδου Χριστίνα
Το σιρόπι αγαύης + 4 έξυπνοι τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη το 2023

Απλές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τη ζάχαρη χωρίς να νιώσεις στέρηση.

Η ζάχαρη είναι ένα από τα επιβλαβή συστατικά στα τρόφιμα αφού μας χαρίζει θερμίδες και λίπος. Η αλήθεια είναι πως περιέχεται στα περισσότερα τρόφιμα που αγοράζουμε όπως γλυκά σνακ, γιαούρτια, ροφήματα και διάφορα dressings.

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα υγείας όπως ζάχαρο, επιβράδυνση της πέψης, διαβήτη και αύξηση του σωματικού βάρους.

5 εύκολοι τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη από τη διατροφή σου

Σύμφωνα με το Harvard Health, ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μια τιμή που αποδίδεται στα τρόφιμα με βάση το πόσο γρήγορα και πόσο υψηλά αυτά τα τρόφιμα προκαλούν αυξήσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα». Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη απελευθερώνουν γλυκόζη αργά και σταθερά, ενώ τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη απελευθερώνουν τη γλυκόζη γρήγορα.

Ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα είναι να επιλέξεις ένα γλυκαντικό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως η αγαύη, το οποίο δεν αυξάνει το σάκχαρό σας όπως κάνει η κανονική ζάχαρη.

1) Βάλε στη διατροφή σου το σιρόπι αγαύης

To σιρόπι αγαύης είναι μια εξαιρετική διατροφική επιλογή αν θες να αποφύγεις τη ζάχαρη. Ταιριάζει με πολλά τρόφιμα όπως οι φρυγανιές, το γιαούρτι, τα pancakes ή ό,τι άλλο σου αρέσει.

2) Δοκίμασε γλυκαντικές ουσίες

Απόφυγε τα τρόφιμα με γεύσεις αφού περιέχουν συχνά μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν θες να γίνει πιο γλυκό το ρόφημα ή το σνακ σου, πρόσθεσε ζαχαρίνη ή στέβια.

3) Χρησιμοποίησε φρούτα

Τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη και θα δώσουν στο σνακ σου την επιθυμητή γλυκιά γεύση.

Noodles, ψάρι+ όλες οι τροφές που θα σου χαρίσουν τύχη το 2023

4) Πες ναι στις μικρότερες ποσότητες

Αν δεν μπορείς να αφαιρέσεις εντελώς τη ζάχαρη από τη καθημερινότητά σου, προσπάθησε να κάνεις έξυπνες επιλογές. Για παράδειγμα αν πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη επίλεξε το μικρό μέγεθος και όχι το μεγάλο ποτήρι.

5) Χρησιμοποίησε μπαχαρικά για να ενισχύσεις τη γεύση

Πρόσθεσε κανέλα και μοσχοκάρυδο στα γλυκά πιάτα σου για να απογειώσεις τη γεύση τους χωρίς να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη.

Πηγή κεντρικής: pexels.com