Τα after Easter μυστικά διατροφής της διαιτολόγου

Πατούλια Κατερίνα
Τα after Easter μυστικά διατροφής της διαιτολόγου

Αν το παράκανες το Πάσχα με το φαγητό, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να μπεις και πάλι σε πρόγραμμα.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, είναι σύνηθες φαινόμενο να σε πιάνει ένα μεγαλύτερο άγχος για βάρος σου αφού είσαι ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και ίσως νιώθεις την ανάγκη να βελτιώσεις την εικόνα του σώματός σου.

Τι είναι το Ozempic; Βοηθά στην απώλεια βάρους; Η ειδικός λύνει τις απορίες μας

«Δεν χρειάζεται να προσθέσεις έξτρα άγχος στην καθημερινότητα σου, αφού σου έχω την λύση κάνοντας κάποιες απλές πρακτικές που θα βρεις παρακάτω», τονίζει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Δήμητρα Γλυνού:

  • Η ενυδάτωση του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του οργανισμού σου. Ξεκινά να πίνεις άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας ή ακόμα και αφεψήματα όπως τσάι, λουίζα κ.λ.π χωρίς ζάχαρη ή κάποιο γλυκαντικό

  • Ενσωμάτωσε πολλά φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως στα γεύματά σας. Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες για να υποστηρίξουν τη συνολική υγεία σας.

  • Άρχισε να δίνεις βάση στα μεγέθη των μερίδων, ειδικά αν έχεις καταναλώσει μεγαλύτερα γεύματα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

  • Περιόρισε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα πρόσθετα σάκχαρα: Προσπάθησε να προετοιμάζει το φαγητό σου ώστε να αποφύγεις την εύκολη λύση των συσκευασμένων γευμάτων ή του junkfood.

  • Βάλε στην διατροφή σου καλά λιπαρά οξέα όπως αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, σπόρους και ελαιόλαδο στα γεύματά σας. Αυτά τα λιπαρά είναι απαραίτητα για τη γενική υγεία και μπορούν να σε βοηθήσουν να έχει κορεσμό για αρκετή ώρα ανάμεσα στα γεύματα.

  • Απόφυγε το τσιμπολόγημα: Αν πιάνεις τον εαυτό σας να θέλει σνακ από συνήθεια ή πλήξη, προσπαθήστε να διαπιστώσεις εάν πεινάς πραγματικά ή αν θες να φας κάτι από συνήθεια. Επίλεξε θρεπτικά σνακ όπως φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς.

1714918600433-792509145-polu_faghto.jpg
  • Μην ξεχνάς να εντάξεις την τακτική σωματική δραστηριότητα στη καθημερινότητα σου. Η άσκηση όχι μόνο βοηθά στη διαχείριση του βάρους, αλλά ενισχύει επίσης τη διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας.

  • Δώσε βάση στην ισορροπία: Να θυμάσαι ότι είναι εντάξει να απολαμβάνεις όλα τα τρόφιμα με μέτρο. Επιδίωξε την ισορροπία στη διατροφή σου, επιτρέποντας στον εαυτό σου να απολαμβάνει περιστασιακά ενώ δίνε προτεραιότητα σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά τις περισσότερες φορές.

Ευχαριστούμε την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο / Msc Διατροφή, Δημόσια Υγεία & Πολιτικές Δήμητρα Γλυνού, https://www.cibus.gr/