Οι tοp 5 «μαγικές τροφές» για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Οι tοp 5 «μαγικές τροφές» για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

Γιατί η διατροφή μας είναι το Α και το Ω 

Οι τροφές που επιλέγουμε καθημερινά είναι παρα πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Συγκεκριμένα, η τρίχα μας για να αναπτυχθεί και να παραμένει υγιής χρειάζεται μεγάλη ποσότητα βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων. Από που τα παίρνουμε; Μα φυσικά από τις τροφές.


Ποιες τροφές μας χαρίζουν λαμπερά, δυνατά και υγιή μαλλιά;


1.Σολομός: Η απόλυτη αυτή τροφή είναι πλούσια σε Ω3 λιπαρά, σίδηρο και Β12. Είναι πλούσιος σε πρωτείνη και βοηθάει στην καλή ανάπτυξη του οργανισμού. Η ανεπάρκεια βιταμινών μπορεί να προκαλέσουν ξηροδερμία και θαμπή όψη στα μαλλιά σας.


2.Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: To σπανάκι, το μπρόκολο και το μαρούλι, είναι μερικά από τα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για τη δημιουργία σμήγματος. Η ελαιώδης αυτή ουσία, που εκκρίνεται από τα θυλάκια της τρίχας, είναι το φυσικό μαλακτικό μαλλιών που το ίδιο το σώμα μας παράγει. Επιπροσθέτως είναι πλούσια σε κάλιο και σίδηρο


3.Όσπρια: Τα όσπρια όπως τα φασόλια και οι φακές, θα πρέπει να βρίσκονται σε εβδομαδιαία βάση στο μενού σας. Όχι μόνο παρέχουν άφθονη ποσότητα πρωτεΐνης για την προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών, αλλά είναι και πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο και βιοτίνη. Η χρόνια έλλειψη βιοτίνης μπορεί να καταστήσει τα μαλλιά πιο εύθραυστα.


4. Ξηροί καρποί: Τα καρύδια περιέχουν άλφα-λινολενικό οξύ, ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μαλλιών σας. Επίσης, καταπληκτική πηγή ψευδαργύρου, είναι τα κάσιους, τα πεκάν και τα αμύγδαλα. Η ανεπάρκεια ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των μαλλιών, οπότε καλό θα ήταν να τους προτιμάτε για σνακ.


5. Στρείδια: Τα στρείδια μπορεί να είναι περισσότερο γνωστά εξαιτίας της φήμης τους ως αφροδισιακό, αλλά επιδρούν εξίσου αποτελεσματικά και στα μαλλιά σου. Πως; Μέσω του ψευδάργυρου που περιέχουν, ο οποίος είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη και ενδυνάμωση της τρίχας

Τώρα πια ξέρετε τι πρέπει να βάλετε στο πιάτο σας αν θέλετε να αποκτήσετε μαλλιά αλα Ραπουνζέλ!

Διαβάστε ακόμα:

Καφές με θερμίδες χάμπουργκερ; Μάθετε ποιους να αποφεύγετε

Ώρα για απόλαυση χωρίς τύψεις! 4 σνακ με λιγότερο από 100 θερμίδες

Aλλάξτε το σώμα σας με τη θαυματουργή δίαιτα P.I.N.K