Πώς θα κάψεις πολλές θερμίδες μέσα σε 4 λεπτά

Νατάσσα Σχοινά
Πώς θα κάψεις πολλές θερμίδες μέσα σε 4 λεπτά

Το πρόγραμμα που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα

Η καύση θερμίδων είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους σήμερα, που ψάχνουν να βρουν τον τρόπο ώστε να φτάσουν στο ιδανικό για αυτούς σώμα. Η αλήθεια είναι ότι στο Internet θα βρεις πάρα πολλούς τρόπους και προγράμματα γυμναστικής που υπόσχονται να σου δώσουν ακριβώς αυτό που ζητάς.

Ένας είδος γυμναστικής που πιθανώς δεν είχες ακούσει μέχρι σήμερα και που θέλει αυτούς που το επιλέγουν να χάνουν θερμίδες μέσα σε 4 μόλις λεπτά είναι το Tabata. Το Tabata ανακαλύφθηκε από τον επιστήμονα Dr. Izumi Tabata και τους ερευνητές του National Institute of Fitness and Sports του Τόκιο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χωρίζεται σε σετ των 30 δευτερολέπτων και κάθε σετ χωρίζεται σε 20 δευτερόλεπτα άσκησης και 10 δευτερόλεπτα ξεκούρασης.

Κατά τη διάρκεια αυτών των 20 δευτερολέπτων, όμως, η ένταση της άσκησης είναι στο 100%, οπότε μη σε ξεγελά ο χρόνος που φαντάζει απειροελάχιστος. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα υψηλής έντασης, οπότε ετοιμάσου να τα δώσεις όλα, αλλά έχε στον νου σου ότι τα αποτελέσματα θα σε ανταμείψουν.

Δες το πρόγραμμα Tabata που ακολουθεί και πάρε μία ιδέα περί τίνος πρόκειται.