Fitness for life ή life for fitness;

Fitness for life ή life for fitness;

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας εξηγεί τα οφέλη του να γυμνάζεσαι σταθερά και με μέτρο για μια ολόκληρη ζωή.

Εσείς σε ποια κατηγορία ανήκετε ή θα θέλατε να ανήκετε; Πολλοί είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν χωρίς το γυμναστήριο ούτε μια ημέρα! Υπάρχουν και άλλοι που απλά ασπάζονται την άποψη ότι αφού δεν προλαβαίνω να πάω κάθε μέρα δεν ξεκινώ καθόλου το γυμναστήριο. Και υπάρχει και η ταπεινή και αθόρυβη κατηγορία που γυμνάζεται 2-3 φορές την εβδομάδα για τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ποιος τρόπος όμως είναι ο σωστός;

Εάν δεν είστε επαγγελματίας γυμναστής, αθλητής ή δεν γυμνάζεστε από πάρα πολύ μικρή ηλικία χωρίς μεγάλα διαλείμματα τότε μην σκέφτεστε «ή όλα ή τίποτα». Μία ήπια και εντατική από θέμα συχνότητας όχι ποσότητας άσκηση, θα σας ωφελήσει πολύ περισσότερο.
2-3 φορές γυμναστική την εβδομάδα προσφέρουν στον οργανισμό σας τα εξής:

  • H ήπια άσκηση αποτελεί θεραπεία κατά της χρόνιας κόπωσης.
  • Διατηρεί τον μεταβολισμό σε φυσιολογικά επίπεδα. Εάν ο μεταβολισμός έχει πρόβλημα τότε χρειάζεται άλλου είδους άσκηση.
  • Δεν καταπονεί το κάρδιο- αναπνευστικό σύστημα και διατηρεί την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.
  • Μας βοηθά στη υιοθέτηση ενός υγιεινού διαιτολογίου καθότι δεν εξαντλεί τον οργανισμό και τα ενεργειακά αποθέματα αυτού. Δεν εξαντλούμαστε από την κούραση οπότε δεν έχουμε έντονη όρεξη μετά την γυμναστική.
  • Δεν καταπονείται το μυϊκό σύστημα (με έντονο πιάσιμο) και επομένως και τις αρθρώσεις, διατηρώντας έτσι την ελαστικότητα και των δύο.
  • Έχουμε αντοχές για όλες τις άλλες δραστηριότητες. Επιπλέον πιο εύκολα διατηρούμε ένα ήπιο πρόγραμμα για μεγάλο χρονικό διάστημα , οπότε πιο μακροπρόθεσμα και τα οφέλη για τον οργανισμό μας.
  • Τέλος η ήπια άσκηση είναι κάτι που μπορούμε να ακολουθήσουμε έως τα βαθιά γεράματα. Έχει παρατηρηθεί σε αρκετά άτομα που για πολλά χρόνια έκαναν πρωταθλητισμό ή πολύ έντονη καθημερινή άσκηση να περνάνε στο αντίθετο άκρο, αυτό της απραξίας.


«Παν μέτρων άριστων» που έλεγαν και οι προγονοί μας λοιπόν! Χαρείτε τα οφέλη της ήπιας εκγύμνασης χωρίς τύψεις και άγχος για το αποτέλεσμα. Η γυμναστική μαζί με σωστή διατροφή είναι τα ελιξίρια της ζωής και δεν πρέπει ούτε να μας αγχώνουν, ούτε να μας καταπονούν. Αφήστε τον χρόνο να δουλέψει υπέρ σας.