Ξέχασε τα «ψωμάκια» με 5 απλές ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι σου

Ξέχασε τα «ψωμάκια» με 5 απλές ασκήσεις που θα κάνεις στο σπίτι σου

Αγόρασε το φόρεμα της Πρωτοχρονιάς ένα νούμερο μικρότερο και βάλε στόχο από σήμερα!

Ήρθε ξανά εκείνη η εποχή του χρόνου που θέλουμε να επιστρέψουμε στο ιδανικό μας βάρος ώστε να "πέσουμε" χωρίς ενοχές στον χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Με ισορροπημένη διατροφή και με απλές ασκήσεις στο σπίτι προλαβαίνετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να χωρέσετε στο στενό φόρεμα του ρεβεγιόν! Για το διατροφικό κομμάτι επισκεφτείτε τη στήλη μας ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Για το κατάλληλο προγραμμα γυμναστικής συνεχίστε την ανάγνωση...

1. Ξάπλωσε μπρούμυτα στο έδαφος με τα χέρια σε γωνία στο πλάι από το πρόσωπό σου. Τοποθέτησε ένα βαράκι μισού κιλού στο πίσω μέρος του αριστερού και λυγισμένου γονάτου σου με το πέλμα τεντωμένο. Ανασήκωσε το αριστερό σου πόδι από το πάτωμα και κατέβασε δύο εκατοστά πριν το έδαφος. Κάνε 20 επαναλήψεις. Άλλαξε το βαράκι και επανέλαβε.

2. Στάσου μπροστά από μία καρέκλα, γείρε το σώμα σου προς τα εμπρός και τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι στο κάθισμα της καρέκλας. Το δεξί σου μπράτσο τοποθέτησέ το στην κορυφή της πλάτης της καρέκλας. Ίσιωσε την κοιλιά σου και τέντωσε το αριστερό σου πόδι με το πέλμα τεντωμένο. Κατέβασε μέχρι το έδαφος. Κάνε 10 επανάληψεις. Με το ίδιο πόδι κάνε πέντε μικρές κυκλικές κινήσεις στη φορά του ρολογιού και πέντε προς την αντίθετη φορά. Κράτησε το κάθε φορά για 5 δευτερόλεπτα. Άλλαξε πόδι.

3. Ξάπλωσε στο πάτωμα ανάσκελα με λυγισμένα τα γόνατα, τα πέλματα στο έδαφος και τα δύο χέρια κολλημένα στο σώμα σου. Ανασήκωσε τους γοφούς σου (το πάνω μέρος του σώματος να παραμείνει στο έδαφος) για 10 επαναλήψεις. Με τους γοφούς ανασηκωμένους δώσε κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά καθώς σφίγγεις τους γλουτούς σου. Κάνε 20 επαναλήψεις, αλλάζοντας την κίνηση από δεξιά προς τα αριστερά.

4. Στάσου στις μύτες των ποδιών σου με τα πέλματά σου κολλημένα κρατώντας την πλάτη μιας καρέκλας με το δεξί σου χέρι. Ανασήκωσε τα πέλματά σου από το έδαφος με λυγισμένα τα γόνατα 90 μοίρες και επανέφερε. Κάνε 20 επαναλήψεις.

5. Κάθισε στο πάτωμα στα τέσσερα. Ανασήκωσε το λυγισμένο αριστερό σου πόδι με το πέλμα σου να δείχνει προς την απέναντι πλευρά και φέρε το ξανά στη θέση του δύο εκατοστά από το έδαφος. Επανέλαβε 20 φορές και μετά άλλαξε πόδι.

* Αν ακολουθήσεις αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής 20' καθημερινά για τον επόμενο μήνα θα δεις σημαντική βελτίωση στην περιοχή των γλουτών και οπισθίων.

Διαβάστε ακόμη:

Θέλεις το κορμί της Nicole Sherzinger; Σου έχουμε τα μυστικά της

Ζήλεψες τους μαραθωνοδρόμους; 5 λόγοι που πρέπει να βάλεις τις γόβες σου στην...άκρη