Έχετε μόνο 10 λεπτά; Και όμως μπορείτε να «χτίσετε» το τέλειο κορμί

Ερμιόνη Σαρρή
Έχετε μόνο 10 λεπτά; Και όμως μπορείτε να «χτίσετε» το τέλειο κορμί

Δε θέλει κόπο, αλλά τρόπο!

Χρόνος μηδέν. Και ποιος έχει άλλωστε τη σήμερον εποχή. Οι υπερωρίες, η οικογένεια και οι υποχρεώσεις δε σταματούν ποτέ. Και ενώ κάθε πρώτη του μήνα σκέφτεστε να πάτε επιτέλους στο γυμναστήριο, δεν καταλαβαίνετε για το πότε τελείωσε (ο μήνας) και εσείς ούτε που περάσατε την πόρτα της αίθουσας του πιλάτες. Δε σας κατηγορούμε. Για αυτό βρήκαμε το μαγικό 10λεπτο πρόγραμμα γυμναστικής που θα σας βοηθήσει να τονώσετε τους μύες του κορμιού σας και να μη χάσετε τη φόρμα σας.


Άσκηση 1

Καθίστε στο έδαφος με τα πόδια λυγισμένα και τα δάχτυλα των χεριών σας να δείχνουν προς τα εμπρός. Σηκώστε τους γοφούς σας έτσι ώστε το σώμα σας να πάρει επιτραπέζια μορφή (το γνωστό τραπεζάκι). Τα χέρια σας πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τους ώμους σας και ο κορμός σας να είναι παράλληλος με το έδαφος. Από τη θέση αυτή, σηκώστε το αριστερό πόδι και ακουμπήστε το πάνω στο δεξί σας γόνατο. Ύστερα, λυγίστε τους αγκώνες ενώ ταυτόχρονα πιέζετε τα οπίσθιά σας προς τα κάτω. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση ξανά και κάντε 10 επαναλήψεις.

1

Άσκηση 2

Ξαπλώστε πλάγια ακουμπώντας τη δεξιά σας πλευρά στο έδαφος. Από τη θέση αυτή πιέστε το δεξί σας χέρι σηκώνοντας τον κορμό σας ψηλά. Το σώμα σας πρέπει να σχηματίζει μία ευθεία διαγώνια γραμμή και να στηρίζεστε στην παλάμη σας και στο πλαϊνό του δεξί σας κουντεπιέ. Ύστερα, λυγίστε το αριστερό σας γόνατο ταυτόχρονα με το αντίστοιχο χέρι και προσπαθήστε να ακουμπήσει το ένα το άλλο. Επαναλάβετέ το για 30 δευτερόλεπτα και έπειτα αλλάξτε πλευρά. Η συγκεκριμένη άσκηση θα δυναμώσει σε χρόνο... dt όλο σας το σώμα και κυρίως τα πλευρά και τους κοιλιακούς.

2

Άσκηση 3

Σταθείτε σε όρθια στάση και ενώστε τα πόδια σας. Κάντε ένα κάθισμα μέχρι το σημείο όπου οι γλουτοί σας σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών με το έδαφος και σηκώστε τα χέρια σας ψηλά. Από τη θέση αυτή κάντε εναλλάξ περιστροφές λυγίζοντας ταυτόχρονα τα χέρια σας και ενώνοντας τις παλάμες σας. Σε κάθε περιστροφή πρέπει να φροντίζετε να ακουμπάτε αντίθετο αγκώνα με αντίθετο γόνατο και να μένετε ακίνητοι για 5 δευτερόλεπτα πριν να επιστρέψετε στην αρχική σας θέση.

3

Μην ξεχάσετε να κάνετε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα μόλις ολοκληρώσετε την κάθε άσκηση.

Διαβάστε ακόμα:

Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για να αποκτήσετε το πιο hot κορμί

Ήρθαν και έκατσαν: 3 ασκήσεις για να διώξετε τα ψωμάκια από τους γλουτούς σας