Οι 4 απλές ασκήσεις που θα σου χαρίσουν αδύνατα και γυμνασμένα πόδια!

Οι 4 απλές ασκήσεις που θα σου χαρίσουν αδύνατα και γυμνασμένα πόδια!

Για να φορέσεις τα σορτς σου με αυτοπεποίθηση αυτό το καλοκαίρι

Το σημείο του κορμιού μας που είναι περισσότερο εκτεθειμένο, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι άλλο από τα πόδια μας! Τα σορτσάκια, οι φούστες και τα φορέματα έχουν την τιμητική τους και ήρθε, λοιπόν, η ώρα να προετοιμαστούμε σωστά για να τα φορέσουμε με αυτοπεποίθηση.

Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές αλλά σούπερ αποτελεσματικές ασκήσεις θα αποκτήσεις κι εσύ αδύνατα και γυμνασμένα πόδια. Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

largee3e 6cf1e

Squat


Στάσου με τα πόδια σου ανοιχτά και τα πέλματά σου να κοιτούν ευθεία. Ακούμπησε τα χέρια σου στη μέση σου και λύγισε τα γόνατά σου κατεβαίνοντας όσο πιο χαμηλά μπορείς. Κατέβα χαμηλά μέχρι τα γόνατά σου να σχηματίσουν γωνία 90 μοιρών. Με απλά λόγια, μιμήσου την κίνηση που κάνεις για να καθίσεις σε μία καρέκλα, προσπαθώντας ταυτόχρονα τα γόνατά σου να μην περνούν τις μύτες των ποδιών σου. Κατά την εκτέλεση της άσκησης έχε πολύ καλά σφιγμένη την κοιλιά σου και δώσε προσοχή στη μέση σου. Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων!

Προβολές


Από όρθια θέση και έχοντας τα πέλματά σου παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο, κάνε ένα μεγάλο βήμα μπροστά, λυγίζοντας προσεκτικά το δεξί σου γόνατο και κατεβάζοντας ολόκληρο το σώμα σου κατακόρυφα προς το πάτωμα. Στόχος σου είναι ο μηρός σου να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος και το αριστερό σου γόνατο ίσα που να ακουμπήσει το πάτωμα. Κατά την εκτέλεση της άσκησης μην ξεχνάς να σφίγγεις πολύ καλά τους γλουτούς και την κοιλιά σου. Μείνε χαμηλά για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα επίστρεψε στην αρχική σου θέση και άλλαξε πόδι! Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πόδι.

Προσαγωγές ποδιών


Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα, ακούμπησε τα χέρια σου δίπλα ακριβώς στους γλουτούς σου και σήκωσε τα πόδια σου ενωμένα προς τα πάνω. Σκοπός σου είναι να σχηματίσεις με τα πόδια σου ορθή γωνία με τον κορμό. Από αυτή τη θέση άνοιξε στα πλάγια τα πόδια σου όσο πιο πολύ μπορείς και μείνε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση, πάρε βαθιά αναπνοή και επανάλαβε. Κάνε 4 σετ των 15 επαναλήψεων!

Απαγωγές ποδιών από πλάγια θέση

Ξάπλωσε στο χαλάκι στη δεξιά σου πλευρά. Με τα πόδια ενωμένα και τεντωμένα στηρίξου στο δεξί σου αγκώνα και την αριστερή σου παλάμη και ανέβασε το αριστερό σου πόδι προς το ταβάνι (όσο πιο ψηλά μπορείς). Μείνε ψηλά για μερικά δευτερόλεπτα σφίγγοντας πολύ καλά τα πόδια, την κοιλιά και τους γλουτούς σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση και επανάλαβε. Κάνε 3 σετ των 15 επαναλήψεων για κάθε πλευρά.

Διάβασε ακόμα

Οι 3 απλές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις τακτικά για να αποκτήσεις τέλειο κορμί!