Αν θες να χάσεις κιλά, μην κάνεις αυτές τις ασκήσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αν θες να χάσεις κιλά, μην κάνεις αυτές τις ασκήσεις

3 ασκήσεις που δεν πρέπει με τίποτα να κάνεις

Αν έχεις μπει ήδη σε πρόγραμμα εκγύμνασης, προκειμένου να χάσεις τα κιλά του καλοκαιριού και να παραμείνεις σε φόρμα, αν μας διαβάζεις ξέρεις πολύ καλά τι ασκήσεις πρέπει να ακολουθήσεις, ενώ σου έχουμε προτείνει και πολλές διατροφικές επιλογές για να τα συνδυάσεις.

Ωστόσο, αν θέλεις να επικεντρωθείς στο να χάσεις βάρος, τότε σίγουρα πρέπει να αποφύγεις τις παρακάτω ασκήσεις.

Crossfit: Το Crossfit είναι το νούμερο ένα στη λίστα που θα πρέπει να αποφύγεις. Εάν μόλις ξεκίνησες το «ταξίδι» σου για να χάσεις κιλά, σίγουρα δεν θα έχεις τη δύναμη να κάνεις μια αποτελεσματική προπόνηση, χωρίς να τραυματίσεις τον εαυτό σου. Αν και είναι πλέον πολύ δημοφιλές, ο τρόπος που γίνονται οι ασκήσεις είναι πολύ επικίνδυνος, ειδικά για κάποιον που δεν είναι σε άριστη φυσική κατάσταση.

Yoga: Ενώ η yoga έχει πολλά οφέλη, η απώλεια βάρους δεν είναι ένα από αυτά. Παρά το γεγονός ότι αποκτάς δύναμη, για να χάσεις βάρος θα πρέπει να δουλέψεις πάρα πολύ, ώστε να τονωθεί και να αλλάξει ο μεταβολισμός σου.

Εσωτερική ποδηλασία: Ενώ το ποδήλατο σε κλειστό χώρο είναι πολύ καλό για άτομα μεγάλης ηλικίας, υπάρχουν φορές που τα πράγματα μπορούν να βγουν εκτός ελέγχου. Η θερμοκρασία του δωματίου μπορεί να αυξηθεί, οι κινήσεις μπορεί να γίνουν πιο έντονες και οι έντονες κινήσεις μπορούν να σε κάνουν να πεινάσεις. Οπότε καταλαβαίνεις...