Work your balance: Πώς θα ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή σου

Work your balance: Πώς θα ανακαλύψεις την καλύτερη εκδοχή σου

Μερικά tips προσωπικής ευεξίας για να βελτιώσεις όχι μόνο την υγεία, αλλά και τη διάθεσή σου.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και σίγουρα μπορείς να τους εμπιστευτείς. Για να βρεις την προσωπική σου ισορροπία, χρειάζεται να λάμπεις από μέσα προς τα έξω και αντίστροφα. Η ισορροπημένη ψυχική υγεία και η καλή διάθεση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση. Η δύσκολη καθημερινότητα βέβαια, οι αμέτρητες υποχρεώσεις και τα… εμπόδια που προκύπτουν στο δρόμο μας, μας κάνουν να παλαντζάρουμε και να μη δίνουμε στον εαυτό μας την προσοχή που χρειάζεται. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω θα βρεις μερικά tips προσωπικής ευεξίας για να βελτιώσεις όχι μόνο την υγεία, αλλά και τη διάθεσή σου.

In TABATA we trust

O δρ. Izumi Tabata είναι ο Ιάπωνας που βάζει «τέλος» στις δικαιολογίες που σε κρατάνε τόσο καιρό αγύμναστη. Αν ο ελάχιστος χρόνος που διαθέτεις είναι ο λόγος που έχεις παραμελήσει τη φυσική σου κατάσταση, η μέθοδος TABATA θα σε βοηθήσει να παραμείνεις fit όσο πολυάσχολο και αν είναι το πρόγραμμά σου. Πρόκειται για ένα βραχυχρόνιο πρόγραμμα διαλειμματικής προπόνησης σε πολύ υψηλές εντάσεις, όπου εναλλάσσονται οι ασκήσεις με σύντομες περιόδους παύσης. Μέσω αυτού του προγράμματος, σκοπός είναι να «κάψεις» όσο περισσότερο λίπος μπορείς στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Σταδιακά οι ικανότητές σου θα βελτιώνονται, η μυϊκή σου αντοχή θα αυξάνεται και η καρδιά θα «δουλεύει» γρηγορότερα ενισχύοντας έτσι το μεταβολισμό σου. Στο διαδίκτυο θα βρεις αρκετά TABATA workouts που μπορείς να ακολουθήσεις από το… σαλόνι του σπιτιού σου.

workout balance 2

«Τάισε» το μυαλό σου

Υπάρχουν μέρες που είσαι τόσο «πεσμένη» και τίποτα δεν μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση; Κι όμως υπάρχει κάτι! Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν η «θαυματουργή» βιταμίνη B είναι το «αντίδοτο» στη θλίψη που σε κυριεύει. Η καλή διάθεση συνδέεται άμεσα με τη διατροφή μας και οι λάθος τροφές μπορεί να ενισχύσουν φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού όπως ο ύπνος και η όρεξη για περισσότερο φαγητό. Μία χορταστική ομελέτα για παράδειγμα, περιέχει όλη τη βιταμίνη Β που χρειάζεται ο οργανισμό σου για να πάρει τα… πάνω του. Συγκεκριμένα, μία διατροφή πλούσια σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, μπορούν να συμβάλλουν στις διαδικασίες του νευρικού μας συστήματος και να μειώσουν τα συμπτώματα ακόμη και σε σοβαρές περιπτώσεις όπως αυτή της κατάθλιψης.

Run Forest

Και εντέλει, αν δεν έχεις με τίποτα το κουράγιο να τρέξεις μετά από ένα γεμάτο 8ωρο στο γραφείο, κάνε δώρο στον εαυτό σου μία ώρα περπάτημα με την κολλητή σου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 20 λεπτά είναι αρκετά για να αλλάξει η διάθεσή σου. Όταν το σώμα μας βρίσκεται σε κίνηση, τα επίπεδα της ενδορφίνης ενισχύονται, δεν αρκεί όμως αυτό. Χρειάζεται να είσαι προσηλωμένη στη διαδικασία και να τη βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Να νιώθεις το πέλμα σου να ακουμπάει και να σηκώνεται από το έδαφος, να αναπνέεις βαθιά απολαμβάνοντας τον καθαρό αέρα και να απομακρύνεις σκέψεις που σου προκαλούν επιπλέον στρες ή άγχος.

workout balance 3

Light your face

Αυτό που φτιάχνει πάντως τη δική μου διάθεση όταν είμαι στα… κάτω μου, είναι να περιποιούμαι τον εαυτό μου με προϊόντα που έχω δημιουργήσει με τα χεράκια μου! Έτσι, έχω καταφέρει να ξετρυπώσω αμέτρητες homemade συνταγές για μάσκες ομορφιάς που με κάνουν να «λάμπω» μέσα και έξω! Μία από αυτές, είναι η συνταγή που έμαθα από τη μαμά μου και απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία. Θα χρειαστείς, δύο κουταλιές της σούπας γάλα και δύο μέλι. Αφού ανακατέψεις καλά το μείγμα και το ομογενοποιήσεις, θα το απλώσεις στο πρόσωπό σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και αφαίρεσε με χλιαρό νερό. Για να διατηρήσεις τη λάμψη, μπορείς κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο να εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου φρέσκο χυμό λεμονιού που θα έχεις τοποθετήσει σε ένα βαμβάκι. Με προσοχή μόνο μην πάει στα μάτια σου.

«Θεραπεύσου» με ένα χαμόγελο

Ήξερες πως ένα «ζεστό» χαμόγελο εκτός από το να σε ομορφαίνει περισσότερο, είναι ικανό να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, λειτουργώντας συγχρόνως ευεργετικά για το ανοσοποιητικό σου σύστημα; Μπορεί να μοιάζει απίστευτό αλλά έχει αποδειχθεί πως όσοι χαμογελούν συχνότερα, διαθέτουν επιπλέον αντισώματα τα οποία βοηθούν στην άμυνα της υγείας, ενισχύουν τις αντοχές τους και τα όριά τους στον πόνο. Χαμογέλα λοιπόν! Σου πάει πολύ και σου κάνει καλό!