Αυτό το κόλπο στο τρέξιμο είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό. Μαντεύεις γιατί;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό το κόλπο στο τρέξιμο είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό. Μαντεύεις γιατί;

Υιοθέτησε αυτόν τον τρόπο asap

Έχουμε πει ουκ ολίγες φορές πως το τρέξιμο είναι η καλύτερη άσκηση που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να χάσεις βάρος. Δεν απαιτεί καμία ειδική τεχνική, δεν έχει κάποια δύσκολη κίνηση και είναι παντώς καιρού. Είτε καλοκαίρι, είτε φθινόπωρο, είτε χειμώνας το τρέξιμο είναι μια must άσκηση. Επιπλέον θυμήσου πως όσο περισσότερο ιδρώνεις, τόσες περισσότερες θερμίδες θα καις.

Υπάρχει όμως ένα κόλπο στο τρέξιμο που σε βοηθάει περισσότερο και είναι έξι φορές πιο αποτελεσματικό από το να τρέχεις κανονικά. Ποιο είναι αυτό; Το ανάποδο τρέξιμο, δηλαδή να τρέχεις προς τα πίσω. Ακούγεται αστείο, όμως είναι πολύ καλύτερο από το κανονικό τρέξιμο.

Παρακάτω θα δεις μερικούς από τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να το προτιμήσεις.

#1. Κάνει δουλειά με τους μύες σου, χωρίς όμως να βλάπτει και να ταλαιπωρεί τις αρθρώσεις.
#2. Μειώνει την πίεση που ασκείται στην άρθρωση του γόνατος.
#3. Αναπτύσσει την περιφερειακή όραση, αφού τρέχοντας κατά αυτόν τον τρόπο, πρέπει να είσαι πιο προσεκτική και παρατηρητική.
#4. Εξασκεί το μυαλό σου
#5. Βοηθά στο να διατηρήσεις –και να βελτιώσεις- τη στάση του σώματος σου.

Κάνε αυτή την προπόνηση μόνο σε επίπεδη επιφάνεια (δεν χρειάζεται να έχει στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες ο δρόμος που θα επιλέξεις. Μία καλή ευκαιρία για να το δοκιμάσεις και να προπονηθείς είναι ο διάδρομο τους γυμναστηρίου. Μην χάνεις χρόνο, ξεκίνα το ανάποδο τρέξιμο ακόμη και σήμερα.