Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις yoga εξ' αποστάσεως;

Ερμιόνη Σαρρή
Τελικά, πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις yoga εξ' αποστάσεως;

Μήπως η γιόγκα είναι το πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει όλες να διώξουμε τον αρνητισμό των ημερών;

Ποτέ δεν ήμου άνθρωπος του #wellBeing. Και τι εννοώ με αυτό; Πως προσέχω την διατροφή μου όσο μπορώ χωρίς όμως να στερούμαι ιδιαίτερα τα γλυκά και άλλες τροφές που μπορεί παχαίνουν. Αγαπώ το φαγητό και την γυμναστική μέχρι κάποιο σημείο όμως. Μία από τις αλλαγές στην ζωή μου, λοιπόν, λόγω καραντίνας είναι πως αφέθηκα σε διάφορα ασκησιολόγια για να περάσω τις ημέρες μου μέσα στο σπίτι. Δε γυμνάζομαι πια δύο φορές την εβδομάδα αλλά σχεδόν πέντε.

#Μενουμε_σπίτι και θεώρησα πως είναι μία πολύ καλή ιδέα να δώσω την προσοχή που πρέπει στο σώμα και την ψυχή μου.

Η κολλητή μου η Μαρία ασχολείται χρόνια με την γιόγκα αλλά ποτέ δεν είχα μπει στον πειρασμό να δοκιμαστώ και εγώ σε αυτό. Δεν είχα την όρεξη ούτε να στηρίξω όλο μου το κορμί πάνω στο κεφάλι μου, ούτε και να δεθώ σαν κόμπος. Αυτές ήταν οι σκέψεις μου για την γιόγκα και οι εικόνες στο μυαλό μου. Και πόσο λάθος ήμουν.

Πόσο εύκολο είναι όμως ξαφνικά να ξεκινήσεις γιόγκα μέσω του κινητού/λάπτοπ/tablet ή της τηλεόρασής σου; Εγώ το δοκίμασα.

Ήμουν αρκετά πιεσμένη ψυχολογικά (όπως όλες μας πιστεύω αυτές τις ημέρες) και ταυτόχρονα αισθανόμουν την ανάγκη να μείνω έστω και για δέκα λεπτά μακριά από όλους. Από τον ήχο του messenger, τα ασταμάτητα ντιν ντιν στο whatsapp μου αλλά και τις «αγχωτικές» σκέψεις των ημερών. Η Μαρία (ναι, ναι η κολλητή μου που σου ξαναείπα) μου έστειλε ένα βιντεάκι και με προέτρεψε να το δοκιμάσω. «Και αν σου αρέσει, θα κάνουμε μαζί γιόγκα μετά την καραντίνα με την Έφη», αυτή ήταν η συνέχεια του μηνύματός της και λίγο αργότερα πάτησα το play,

Σχεδόν είκοσι λεπτά αργότερα είχα πατήσει πάνω από δέκα forward για το βίντεο αυτό. «Μα γιατί δεν είχα δοκιμάσει ποτέ την γιόγκα», ήταν μία από τις πρώτες μου σκέψεις.


https://www.instagram.com/tv/B968G-SpiZO/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Είχα καταφέρει έστω και για λίγο να αφοσιωθώ πραγματικά σε μένα. Να διώξω κάθε αρνητική ενέργεια από το μυαλό μου. Να εισπνεύσω και να εκπνεύσω διώχνοντας το άγχος. Να «ξεμουδιάσω» το κορμί μου και να δω τους πόνους στην πλάτη μου σιγά σιγά να εξασθενούν. Mε κάθε εκπνοή «έδιωχνα» τους φόβους και με κάθε εισπνοή «εισχωρούσα μέσα μου τη θετική ενέργεια».

Με την Έφη αργά ή γρήγορα γνωριστήκαμε μέσω Instagram και της ζήτησα να μου δώσει μερικά tips για όλες εμάς που θα γίνουμε #YogaLovers μέσω online μαθημάτων.

Τι πρέπει να γνωρίζεις αν ξεκινάς τώρα γιόγκα εξ' αποστάσεως:

-Πρέπει να φοράμε άνετα/αθλητικά ρούχα.

-Αν δεν έχουμε yoga mat (ή δεν θέλουμε να παραγγείλουμε online), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χαλί ή την μοκέτα.

-Καλό είναι να βρούμε έναν χώρο ήσυχο που να μας εξυπηρετεί για ασκήσεις που πρέπει να ξαπλώσουμε με τα χέρια μας στην ανάταση αλλα και το πλάι.

-Δεν πρέπει να έχουμε φάει για 1-2 ώρες πριν κάνουμε γιόγκα.

Το μήνυμα που μας στέλνει εδώ στο Queen.gr η Έφη Δημά; «Ας αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε εμάς και το σώμα μας. Καλή πρακτική σε όλους μας».

Υ.γ Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες περίπου από την πρώτη μου επαφή με την γιόγκα. Ακολουθώ το παραπάνω βίντεο σχεδόν κάθε πρωί πριν ανοίξω τον υπολογιστή μου και ξεκινήσω τη δουλειά. Και ξέρεις τι έχω παρατηρήσει; Είμαι πιο δημιουργική και ας μην αλλάζω παραστάσεις. Σκέφτομαι ακόμα πιο αισιόδοξα και το μεταδίδω και στην παρέα μου ή την οικογένειά μου. Νιώθω πιο εγώ. Νιώθω πιο... ήρεμη!