3 πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις βάρη στο σπίτι αν δεν έχεις τον εξοπλισμό

3 πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις βάρη στο σπίτι αν δεν έχεις τον εξοπλισμό

Και ούτε που το είχες φανταστεί

Είναι πλέον σίγουρο και με εντολή από την κυβέρνηση πως τα γυμναστήρια θα ανοίξουν ξανά στις 29 Ιουνίου. Αρκετά μακριά για να περιμένεις μέχρι τότε να γυμναστείς, οπότε το ξεχνάς και κάνεις ότι μπορείς μόνη σου. Είτε με γυμναστική στο σπίτι, είτε σε υπαίθριο χώρο ότι και να κάνεις θα σε βοηθήσει να ξεμουδιάσεις και να δώσεις στο σώμα και στον οργανισμό σου ένα boost. Τι γίνεται όμως όταν εσύ θέλεις να κάνεις και βάρη και στο σπίτι σου δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό;

Υπάρχει λύση και βρίσκεται μέσα στο σπίτι σου, απλά δεν το είχες σκεφτεί μέχρι τώρα και δεν σε κατηγορούμε. Ακόμη και αν δεν έχεις τον ιδανικό εξοπλισμό για να κάνεις γυμναστική με βάρη στο σπίτι σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα που θα βρεις μέσα στο σπίτι σου και να κάνεις τις ασκήσεις που θέλεις, χωρίς να αντιμετωπίζεις κανένα πρόβλημα.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην κουζίνα (και στα υπόλοιπα δωμάτια) και να βρεις αντικείμενα που έχεις σπίτι σου και θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη δουλειά σου. Μην διστάσεις να αυτοσχεδιάσεις, αφού τα περισσότερα αντικείμενα μέσα στο σπίτι σου έχουν κάποιο βάρος, άρα μπορείς να τα σηκώσεις.

Εάν θέλεις ένα σχετικό μικρό βάρος οι ειδικοί αναφέρουν πως 5 τεμάχια από τα μαχαιροπίρουνα σου ζυγίζουν περίπου 325 γραμμάρια. Επομένως γύρω στα 7-8 τεμάχια έχουν βάρος ίσο με μισό κιλό. Το ίδιο βάρος έχουν επίσης και κάποιες κονσέρβες. Η κονσέρβα με την τροφή του κατοικιδίου σου για παράδειγμα που είναι σίγουρα από 500 γρ. έως ένα κιλό επίσης μπορεί να χρησιμεύσει. Στο ίδιο βάρος κυμαίνεται και η σακούλα με το αλεύρι ή ΄τη ζάχαρη που μόλις αγόρασε η μαμά σου για το σπίτι.

Εάν θέλεις κάτι σε ένα πιο μεσαίο βάρος εξαιρετική δουλειά θα κάνουν οι πατάτες. Όχι αν τις τηγανίσεις όμως. Η σακούλα με τις πατάτες, ανάλογα πόσο την έχεις γεμίσει μπορεί να κυμαίνεται από ένα έως 3 κιλά. Ιδανικό βάρος. Ομοίως και το μπουκάλι με το απορρυπαντικό ή με το μαλακτικό πλυντηρίου. Είναι πάνω από ένα κιλό οπότε εύκολα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου.

Αν από την άλλη θέλεις κάτι ακόμη πιο βαρύ υπάρχει λύση και γι’ αυτό. Μια συσκευασία με 24 κουτάκια σόδας ζυγίζει περίπου 9 κιλά, ενώ η συσκευασία με τις 30 μπύρες που βρήκες σε προσφορά ζυγίζει σχεδόν 14 κιλά.