6 ασκήσεις για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα σε δυο εβδομάδες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
6 ασκήσεις για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα σε δυο εβδομάδες

Την κυτταρίτιδα καμιά δεν την αγάπησε

Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη «φλούδας πορτοκαλιού». Στη συγκεκριμένη κατάσταση, συμβαίνουν μετατροπές στους λιπώδεις ιστούς και επίσης στο μικροκυκλοφορικό που προέρχονται από το αίμα και το λεμφικό σύστημα κάτι που οδηγεί στην σκλήρυνση των ινών του συνδετικού ιστού. Θεωρείται ότι είναι ένα μη φλεγμονώδες, εκφυλιστικό φαινόμενο που προκαλεί αλλοιώσεις στην υποδερμίδα δημιουργώντας ανώμαλους κυματισμούς στην επιδερμίδα και στις υπερκείμενες επηρεαζόμενες περιοχές.

Η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα από διάφορες περίπλοκες καταστάσεις που περιλαμβάνουν την επιδερμίδα, το δέρμα, καθώς και τα υποδόρια κύτταρα. Όπως διαβάζουμε, η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε τέσσερις διαφορετικές φάσεις.

#1. Τροποποίηση των προτριχοειδή αρτηριδίων του σφιγκτήρα, με αποτέλεσμα μεταβολές στην αγγειακή διαπερατότητα και επίσης διαστολή ή διάταση των τριχοειδών που οδηγεί σε περί-τριχοειδή και διαπίδυση μεταξύ παχυσαρκίας, με αποτέλεσμα οίδημα.

#2. Οίδημα, που προκαλεί μεταβολικές αλλοιώσεις που προκαλούν υπερπλασία και υπερτροφία του δικτυωτού συστήματος, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των περί-τριχοειδών μαζί με περιφερειακές αποθέσεις λίπους έχοντας μια ώθηση στο διάμεσο ιξώδες.

#3. Την οργάνωση όσον αφορά ίνες κολλαγόνου κοντά σε ομάδες των λιποκυττάρων, ευνοώντας την ανάπτυξη μικρο-οζιδίων.

#4. Ένωση των μικρό-οζίδιων ώστε να δημιουργήσουν τα μακρό-οζίδια που προκαλούν σκλήρυνση.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι η αγαπημένη καμιάς γυναίκας στον πλανήτη αυτό και η αλήθεια είναι πως έχουμε βρει κατά καιρούς πολλούς τρόπους για να τη μειώσουμε κάπως. Ένας από αυτούς είναι και η γυμναστική, η οποία σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή και την κατανάλωση αρκετού νερού μπορεί να αντιμετωπιστεί μέχρι έναν βαθμό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δεις 6 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να διώξεις την κυτταρίτιδα σε δύο μόλις εβδομάδες. Φόρα τα ρούχα της γυμναστικής σου κι ετοιμάσου να ιδρώσεις.DPG Network