Τα do’s και don’ts που πρέπει να ακολουθήσεις για αδύνατες γάμπες και μηρούς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τα do’s και don’ts που πρέπει να ακολουθήσεις για αδύνατες γάμπες και μηρούς

Γιατί δεν είναι μόνο η κοιλιά που μετράει

Αν υπάρχει κάτι που ενοχλεί στο σώμα τους τις περισσότερες γυναίκες και που προσπαθούν πάση θυσία να χάσουν, είναι τα περιττά κιλά στην περιοχή της κοιλιάς. Όλες αναζητάμε αυτή την επίπεδη κοιλιά που θα μας κάνει να φορέσουμε άφοβα τα crop top και δεν δίνουμε σημασία σε τίποτα άλλο. Οκ, υπάρχουν όμως και εκείνες που θέλουν να χάσουν κιλά ή να σμιλεύσουν και άλλα μέρη του σώματος και οι γάμπες και οι μηροί δεν αποτελούν εξαίρεση σε όλο αυτό.

Οι μηροί μπορούμε να σου πούμε πως είναι και από τα πιο must μέρη για εκγύμναση και απώλεια βάρους, όμως ελάχιστη σημασία δίνουμε. Ή όταν τα γυμνάζουμε κάνουμε λάθη μη γνωρίζοντας όμως πως δεν είναι σωστός ο τρόπος που ακολουθούμε, καταλήγοντας εν τέλει να κάνουμε λανθασμένες κινήσεις, οι οποίες δεν μας δίνουν και κανένα αποτέλεσμα. Και ξέρεις γιατί γίνεται αυτό; Γιατί συνήθως κάνουμε του κεφαλιού μας και εμπνεόμαστε κινήσεις και ασκήσεις γυμναστικής χωρίς να τις έχουμε δει κάπου.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα don’ts τα οποία δεν μας βοηθούν στην όλη διαδικασία.

#1. Τρέχεις σε ανηφορικό επίπεδο στο διάδρομο

Το τρέξιμο στον διάδρομο είναι μια πολύ καλή άσκηση για το γυμναστήριο. Το να τρέχεις όμως σε ανηφορικό επίπεδο στην πραγματικότητα μπορεί να έχει εντελώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένεις. Το τρέξιμο σε ανηφόρα δυναμώνει πολύ τις γάμπες σου με αποτέλεσμα να χτίζεις μυς και να μην είναι τόσο σμιλεμένη όσο τη θέλεις.

#2. Το να ανεβοκατεβαίνεις σε σκάλες

Ομοίως και το να κάνεις άσκηση το ανέβασμα τις σκάλες του σπιτιού σου θα σου δώσει ένα αποτέλεσμα αντίθετο από αυτό που επιθυμείς.

#3. Ασκήσεις για τις γάμπες με βαράκια

Λάθος νούμερο τρία είναι οι ασκήσεις που κάνεις ή μάλλον που θα κάνεις ξανά στο γυμναστήριο, χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα βαράκια. Όχι και η καλύτερη λύση που μπορείς να σκεφτείς.

Υπάρχουν φυσικά και κάποια do’s τα οποία μπορείς να ακολουθείς από εδώ και στο εξής όταν θες να γυμνάσεις τα συγκεκριμένα σημεία του σώματός σου.

Πάτα το play στο βίντεο που ακολουθεί και θα τα μάθεις.