Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα ένα μίλι;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν περπατάς κάθε μέρα ένα μίλι;

Εσύ πόσο περπατάς κάθε μέρα;

Το να περπατάς καθημερινά μεγάλες αποστάσεις είναι αναμφισβήτητα μία από τις ευκολότερες μορφές άσκησης που μπορείς να κάνεις. Το περπάτημα είναι κάτι που κάνουν οι άνθρωποι πολλά χρόνια τώρα, από τότε που κατοίκησαν στον πλανήτη γη. Είτε πας βόλτα στο πάρκο της γειτονιάς σου, είτε κάνεις το τετράγωνο του σπιτιού σου δύο-τρεις γύρους, περπατώντας ένα μίλι κάθε μέρα είναι ένας σίγουρος τρόπος να κάνεις τα 150 λεπτά άσκησης που χρειάζεσαι την εβδομάδα και προτείνουν και οι ειδικοί υγείας.

Το περπάτημα είναι επίσης μια μορφή άσκησης που είναι απολύτως δωρεάν και μπορεί να γίνει σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, σε έναν διάδρομο ή σε πάρκο. Επιπλέον, μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο ευχάριστο κάνοντας μια βόλτα με ένα μέλος της οικογένειας ή έναν φίλο, καθιστώντας το μια ευχάριστη κοινωνική δραστηριότητα. Είτε περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα εδώ και πολύ καιρό, είτε ξεκίνησες τώρα τη δραστηριότητα αυτή να τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου.

-Βελτιώνεται η συγκέντρωσή σου

Είτε είσαι φοιτήτρια, μαθήτρια ή απλά δουλεύεις το να είσαι σε θέση να συγκεντρωθείς είναι σημαντικό για να ολοκληρώσεις τις εργασίες σου ή να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς. Φυσικά, η συγκέντρωση δεν είναι σημαντική μόνο για το σχολείο και την εργασία. Ίσως θέλετε να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση τον εγκέφαλό σου, έτσι ώστε να μπορείς να απολαύσεις την ανάγνωση ενός βιβλίου ή να γράψεις αυτό το μυθιστόρημα που έχεις αποφασίσει να εκδώσεις. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το εύρος της προσοχής σου πρέπει να καλλιεργηθεί και να προστατευτεί.

-Δεν θα έχεις πια πρόβλημα με τις αρθρώσεις σου

Γνώριζες ότι το 23% όλων των Αμερικανών ενηλίκων «παλεύουν» με κάποια μορφή αρθρίτιδας; Αυτό είναι περίπου 54 εκατομμύρια άνθρωποι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τον πόνο, το πρήξιμο και την ακαμψία στις αρθρώσεις τους, σύμφωνα με το CDC. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αρθρίτιδα μπορεί να έχει εξουθενωτικές επιπτώσεις στους ανθρώπους, περιορίζοντας την ικανότητά τους να εργάζονται, να είναι ενεργοί και πολλά άλλα.

Εάν είσαι από τα άτομα που πάσχουν από αυτήν την πάθηση, δοκίμασε να περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα για να ανακουφίζεσαι. «Επειδή το περπάτημα έχει χαμηλό ρυθμό, όχι μόνο αποτρέπει βλάβες στις αρθρώσεις, αλλά μπορεί επίσης να ανακουφίσει και τον πόνο σ’ αυτές. «Οι τακτικοί περίπατοι είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη μείωση ων πόνων του γόνατος, του ισχίου και του πόνου στην πλάτη σε ηλικιωμένους, ακόμη και σε άτομα με αρθρίτιδα».

-Μπορείς να χάσεις βάρος (οκ, αναμενόμενο)

Αυτή τη στιγμή κάνεις δίαιτα για να χάσεις τα 6 κιλά που πήρες στην καραντίνα; Αυτό σημαίνει πως έχεις αυξήσει και τις ασκήσεις που κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείς να κάνεις αυτόν τον στόχο πραγματικότητα είναι να περπατάς ένα μίλι κάθε μέρα. «Μπορείς να χάσεις βάρος επειδή αυξάνει το επίπεδο δραστηριότητάς σου», ανέφερε ένας ειδικός στο The List.DPG Network