YOUR POWER: Τα wellness tips που ακολουθώ και δεν ξεμένω ποτέ από ενέργεια!

YOUR POWER: Τα wellness tips που ακολουθώ και δεν ξεμένω ποτέ από ενέργεια!

Γιατί η καθημερινότητα έχει απαιτήσεις!

Αν τα παραπάνω ερωτήματα σου θυμίζουν σε σημαντικό βαθμό τη ζωή σου αυτή την εποχή, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Κάπως έτσι ήταν και η δική μου καθημερινότητα μέχρι προσφάτως. Αισθανόμουν και δήλωνα πάντα και παντού κουρασμένη και όταν πήγαινα στο γραφείο, ένιωθα την ενέργειά μου να χάνεται μέσα σε δύο ώρες. Όσο για την παραγωγικότητά μου, δεν βρισκόταν σε καλό δρόμο. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με την προσωπική μου ζωή η οποία έτεινε να εξαφανιστεί, αφού προτιμούσα να ξαπλώνω στον καναπέ έπειτα από το γραφείο, παρά να πηγαίνω για έναν περίπατο ή για τρέξιμο.

«Την τρως τη δύναμη σου;», με ρωτούσε κάθε μέρα στο τηλέφωνο η μητέρα μου και εγώ δεν ήξερα τι να της απαντήσω!

Χρειάστηκε να περάσω τρεις περίπου μήνες σε αυτή την κατάσταση για να συνειδητοποιήσω πως αν ήθελα να έχω την ενέργεια να κάνω όλα όσα θέλω σε καθημερινή βάση, έπρεπε να προχωρήσω σε μερικές αλλαγές στη ζωή μου. Και για να συμβεί αυτό, έπρεπε να εντάξω τον παράγοντα wellness στη καθημερινότητά μου.

Ιδού, λοιπόν, τα wellness tips που ακολουθώ πια για να μην ξεμένω ποτέ από ενέργεια -και τα οποία αξίζει να «αντιγράψεις» και εσύ!

Δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς να φάω πρωινό

Μπορεί οι επιστήμονες να μην συμφωνούν απολύτως για το αν είναι ή όχι απαραίτητο να τρώμε κάθε πρωί, ωστόσο, το σίγουρο είναι πως ένα πλούσιο πρωινό, σου χαρίζει επιπλέον ενέργεια. Ακολουθώντας τα healthy food trends, πλέον ξυπνάω λίγο νωρίτερα και δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς να απολαμβάνω ένα μπολ με βρώμη, γάλα καρύδας ή αμυγδάλου, μέλι, ταχίνι, κανέλα και λίγη μπανάνα.

3333

Έχω πάντα δύο θρεπτικά σνακ στην τσάντα ή το backpack

Είτε βρίσκεσαι στο γραφείο είτε στον δρόμο, το σίγουρο είναι πως αν το πρόγραμμά σου είναι επιβαρυμένο, κατά τη διάρκεια της ημέρας πιθανότατα θα νιώσεις πως χρειάζεσαι επιπλέον δύναμη και ενέργεια. Και εκεί ακριβώς έρχεται να «κολλήσει» το «φάε τη δύναμή σου», που σου λέει ή σου έλεγε η μητέρα σου όταν ήσουν μικρή. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζεις να έχεις πάντα μαζί σου ένα σνακ που θα σου χαρίζει ενέργεια στη στιγμή και θα μπορείς να απολαμβάνει όποτε το χρειάζεσαι.

Εγώ φροντίζω να έχω πάντα μαζί μου μπάρες υπερτροφών YOUR BAR, από τη Superfoods! Διότι περιέχουν τις καλύτερες υπερτροφές της φύσης -ή αλλιώς μέλι, ταχίνι, σοκολάτα, χαρούπι, σπιρουλίνα, ηλιόσπορο, ασερόλα- και γιατί, μεταξύ άλλων, έχουν υπέροχη γεύση. Είτε επιλέξεις την μπάρα υπερτροφών υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη με σοκολάτα γάλακτος με στέβια, μπισκότο, σπιρουλίνα και γεύση φράουλα, είτε μια μπάρα υπερτροφών με κράνμπερι, ράσμπερι, μαύρη σοκολάτα με στέβια, μέλι και ταχίνι ή μια ενεργειακή μπάρα με βερίκοκο, χαρούπι, μαύρη σοκολάτα με στέβια, μέλι και ταχίνι, το σίγουρο είναι πως θα μπορείς να τρως «τη δύναμή σου», όποτε τη χρειάζεσαι!

photo

Πήρα ένα «έξυπνο» ρολόι και επένδυσα στη φυσική μου άσκηση

Αν δεν «το έχεις» με τη γυμναστική και δυσκολεύεσαι να κάνεις την αρχή, τότε καλό είναι να στραφείς στους κατάλληλους tech συμμάχους. Στη δική μου περίπτωση, ένα «έξυπνο» ρολόι κατάφερε να με σηκώσει από τον καναπέ. Οι επιλογές για άσκηση που μπορούν να σε εμπνεύσουν, βέβαια, δεν περιορίζονται σε ένα smartwatch. Για παράδειγμα, μπορείς να «κατεβάσεις» ένα απλό fitness app στο κινητό σου για να κάνεις γυμναστική όποτε θέλεις. Τι άλλο μπορείς να κάνεις; Να προσπαθήσεις να περπατάς πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας ή να δοκιμάσεις να γυμνάζεσαι στο σπίτι βλέποντας fitness βίντεο στο YouTube ή κάνοντας την προπόνησή σου με τη βοήθεια μιας «έξυπνης» εφαρμογής από το κινητό σου. Το σημαντικό είναι να κάνεις την αρχή και να φροντίσεις να μείνεις πιστή στον στόχο σου. Ακόμη και μερικά squats το πρωί την ώρα που πλένεις τα δόντια σου, προτού φύγεις από το σπίτι για το γραφείο, αρκούν για να τονώσουν το σώμα σου και να σου προσφέρουν έξτρα ενέργεια. Διότι μπορεί να μην το γνώριζες όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και η ήπια άσκηση μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της ενεργητικότητάς μας!

777

Τι περιμένεις, λοιπόν; Φρόντισε να μην φεύγεις από το σπίτι χωρίς ένα καλό και υγιεινό πρωινό, μην ξεχνάς να βάζεις κάθε πρωί στην τσάντα ή το backpack σου τις Superfoods μπάρες υπερτροφών σου για να τρως τη δύναμή σου όποτε τη χρειάζεσαι και προσπάθησε να κάνεις κάποια μορφή άσκησης, έστω και λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Αυτός είναι ο wellness συνδυασμός που θα σε βοηθήσει να μην ξεμείνεις ποτέ από ενέργεια!