Τι είναι το squaball και γιατί θα το λατρέψεις;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Τι είναι το squaball και γιατί θα το λατρέψεις;

Μήπως να αλλάξεις hobby;

Το squaball είναι ένα νέο άθλημα που συνδυάζει τη χρήση ρακετών με στόχους και περιοχές. Μπορεί να παιχτεί από δύο ή τέσσερις παίκτες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Είναι το μόνο παιχνίδι ρακέτας στο οποίο οι δύο παίκτες συμμετέχουν στο service και ένα από τους λίγα που δεν χρησιμοποιεί κεντρικό δίχτυ. Το squaball είναι ένα δημοφιλές άθλημα για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων. Το παιχνίδι είναι εύκολο για τους αρχάριους να μάθουν, αλλά μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε έντονη μάχη για έμπειρους παίκτες. Απαιτεί 2 παίκτες, αλλά υπάρχει και το squaball doubles που είναι η έκδοση για 4 παίκτες, μια ιδανική δραστηριότητα για σένα και τους φίλους σου ή για μια οικογένεια.

Το squaball βοηθά ιδιαίτερα στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της ψυχικής ευεξίας και των αντανακλαστικών, λόγω των μικρών διαστάσεων του γηπέδου και των γρήγορων ανταλλαγών μπάλας. Είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για την ανάπτυξη πολλών προσωπικών και κοινωνικών ικανοτήτων ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζεις. Διεγείρει όλες σου τις ικανότητες, ενώ για να παίξεις χρειάζεται ψυχική ευκινησία, συγκέντρωση, αυτοέλεγχος και αποφασιστικότητα. Όλα αυτά σε πνευματικό επίπεδο, γιατί σε σωματικό χρειάζεσαι γρήγορα αντανακλαστικά, δύναμη, συντονισμό και ισορροπία.

Το squaball μπορεί να παιχτεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους σε γήπεδο 12 x 3 μέτρων χωρίς να απαιτούνται ειδικές εγκαταστάσεις. Λόγω των μειωμένων διαστάσεων του γηπέδου και του απλού εξοπλισμού του, μπορείς να το παίξεις οπουδήποτε: παραλίες, πάρκα, αυλές, στην ταράτσα του γραφείου σου ή σε υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, στο μισό γήπεδο μπιτς βόλεϊ ή στο γήπεδο τένις.

Οι στόχοι είναι πολύ γρήγοροι και εύκολο να συγκεντρωθούν και χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να δημιουργήσεις ένα γήπεδο squaball.Το Squaball υπάρχει ήδη στην Ελλάδα και το επόμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται και ένα από τα πρώτα τουρνουά.

photo credits:squaballorg

DPG Network