Πλειομετρικές ασκήσεις για τα πόδια που μπορείς να κάνεις παντού

Πατούλια Κατερίνα
Πλειομετρικές ασκήσεις για τα πόδια που μπορείς να κάνεις παντού

Δεν είναι εύκολες αλλά σου χαρίζουν αποτέλεσμα

Η Emily Skye είναι fitness trainer, influencer με 2,5 εκατομμύρια ακολούθους και πρόσφατα έγινε μαμά για δεύτερη φορά. Η Emily έχει καταφέρει να μεταμορφώσει ήδη το σώμα της μετά από δύο τοκετούς και έχει γίνει διάσημη για τις ασκήσεις που δημοσιεύει στο Instagram.

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα της Emily είναι οι πλειομετρικές ασκήσεις για τα πόδια που μπορείς να κάνεις παντού. Σε αντίθεση με κλασικές ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης που περιλαμβάνουν μεγάλες, οι πλειομετρικές ασκήσεις είναι πιο γρήγορες και οι κινήσεις είναι εκρηκτικές μιας και αποσκοπούν στην αύξηση της ταχύτητας και της δύναμης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πλειομετρικές ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του κάθετου άλματος, τη δύναμη των ποδιών, τη μυϊκή δύναμη, την επιτάχυνση, την ισορροπία και την ευελιξία.

Ουσιαστικά πρόκειται για δυναμικές ασκήσεις με άλματα που αξιοποιούν την ικανότητα των μυών να επιμηκύνονται και να συστέλλονται για να αυξήσουν τη δύναμή τους.

Θυμήσου μόνο αυτό: Κάνε τις πλειομετρικές ασκήσεις στην αρχή της προπόνησης, πριν την προπόνηση αντοχήςή σε διαφορετικές ημέρες, ώστε να είσαι ξεκούραστη. Δύο προπονήσεις την εβδομάδα με πλειομετρικές ασκήσεις είναι αρκετές.


https://www.instagram.com/p/BzFshfNhFqI