Τέσσερα μυστικά που με έκαναν να αγαπήσω το τρέξιμο (το οποίο βαριόμουν)

Τέσσερα μυστικά που με έκαναν να αγαπήσω το τρέξιμο (το οποίο βαριόμουν)

Πώς από πολέμιος του τρεξίματος, έγινα η μεγαλύτερη φαν!

Δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος που θα ξεκινούσε να τρέχει σε γήπεδα με χαρά, ούτε καν με συμπάθεια.

Παπούτσια τρεξίματος είχα κρυμμένα στο ντουλάπι, αγορασμένα πανάκριβα όταν πήρα την απόφαση στην πρώτη καραντίνα να τρέξω. Μία που πήρα την απόφαση και μία που την άφησα πίσω.

Κι όμως, στη δεύτερη καραντίνα τα πράγματα άλλαξαν. Ή μάλλον εγώ αναγκάστηκα να αλλάξω. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα απόγευμα το ελλειπτικό αποφάσισε να χαλάσει και κάπου εκεί πήρα την απόφαση να βγω και να τρέξω.

Από τότε, το τρέξιμο, το περιβόητο outdoor running στην εφαρμογή του έξυπνου ρολογιού έγινε συμπάθεια που μπορεί να εξελιχθεί και σε βαθιά αγάπη.

Ιδού τα τέσσερα μυστικά που βοήθησαν εμένα και μπορεί να βοηθήσουν και εσένα:

Μην πιέζεσαι!

Από νούμερα, τις αναλύσεις, τους μέσους όρους, την ταχύτητα, τον διασκελισμό και γενικά μην αγχώνεσαι για το πόσο θα τρέξεις ή πόσο μακριά θα πας. Κανείς δεν θα σχολιάσει πόσο γρήγορα ή πόσο αργά πας και η μόνη που έχει ευθύνη του ρυθμού της, είσαι εσύ η ίδια. Το τρέξιμο χωρίς έξυπνα ρολόγια που μπορεί να σε αγχώσουν θα γίνει σίγουρα πιο διασκεδαστικό.

Κάνε ένα βήμα κάθε φορά:

Κι όταν λέμε ένα βήμα το εννοούμε. Ένα μέτρο παραπάνω κάθε μέρα, ένα χιλιόμετρο, ένα λεπτό παραπάνω, γενικά καθημερινά θέσε τον επόμενο κοντινό στόχο και τρέξε γι΄αυτόν.

Το να είναι ο στόχος σου εφικτός, θα κάνει τη διαδικασία του περπατήματος μια θετική εμπειρία. Το σώμα σου θα σου δείξει από μόνο του πόσο μπορείς να το πιέσεις, πόσα βήματα παρακάτω μπορείς να κάνεις.

Βρες ένα περιβάλλον τρεξίματος που να σε εμπνέει:

Δεν χρειάζεται να είναι γήπεδο, δεν χρειάζεται να είναι βουνό, ξεκίνα να τρέχεις εκεί που σε εμπνέει το περιβάλλον και νιώθεις ασφάλεια. Μπορείς να τρέξεις και να γνωρίσεις τη γειτονιά σου, μπορείς να τρέξεις δίπλα στη θάλασσα, μπορείς να τρέξεις βράδυ εκεί που ανθίζουν τα νυχτολούλουδα, μπορείς να τρέξεις σε μια διαδρομή που ξέρεις πως θα υπάρξουν και άλλοι δρομείς, μπορείς ακόμα να τρέξεις στην αμμουδιά. Εσύ επιλέγεις και όσο επιλέγεις, το περιβάλλον που προτιμάς, τόσο πιο ευχάριστο θα γίνεται το τρέξιμο.

Τέλος, βάλε μουσική!

Δεν υπάρχει αθλητική δραστηριότητα που να θέλει καλή και δυνατή μουσική, όσο το μοναχικό τρέξιμο. Φτιάξε τη λίστα με τα κομμάτια που σε εμπνέουν και ξεκίνα να τρέχεις. Δεν θα καταλάβεις ούτε τον χρόνο που πέρασες, ούτε και το πώς πέρασε.