Με αυτές τις κινήσεις θα ξεκουράζεις τον αυχένα σου κάθε φορά που σηκώνεσαι από το γραφείο (video)

Με αυτές τις κινήσεις θα ξεκουράζεις τον αυχένα σου κάθε φορά που σηκώνεσαι από το γραφείο (video)

Τι μπορείς να κάνεις για να ηρεμήσεις από το πιάσιμο και τους πόνους στον αυχένα, στο λεπτό!

Πόσοι άνθρωποι δεν πάσχουν από πόνους στον αυχένα. Ειδικά οι γυναίκες -σύμφωνα με έρευνες- είναι πιο επιρρεπείς σε πόνους που προέρχονται από κακή στάση σώματος γι' αυτό και συνήθως έχουν πιο έντονα συμπτώματα.

Μην πεις πως δεν έχεις παραπονεθεί ούτε έστω μια φορά που η παρατεταμένη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο σπίτι ή στο γραφείο δεν σε έκανε να πιαστείς και να πονάς για ημέρες! Όσο οι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας είναι τρελοί, ακόμα και μέσα στην καραντίνα, ο αυχένας αλλά και οι μύες του κεφαλιού μας καταπονούνται.

Δεν είναι μόνο η κακή στάση αλλά και το στρες. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως 4 στις 10 γυναίκες μπορούν να πονούν από συσσωρευμένο άγχος, στην περιοχή του κεφαλιού και στην πλάτη. Πονοκέφαλοι και μυαλγίες μπορούν να προέρχονται -guess what- από στρες που δεν έχει καν εκδηλωθεί, απλώς αυτόματα σωματοποιείται.

Μπορεί να μη χρειάζεται πια να κουβαλάμε το laptop συνεχώς στο γραφείο ή στις συναντήσεις μας, καθώς η τηλεργασία έχει γίνει θεσμός στη ζωή μας -λόγω της πανδημίας-, όμως η πολύωρη στάση μας μπροστά στον υπολογιστή συνεχίζει να κάνει μεγάλη ζημιά στους μύες του κεφαλιού και του κορμού μας.

Για να ξεκουράσεις λοιπόν τόσο τον αυχένα όσο και το πρόσωπό σου, οι ασκήσεις λεμφικού μασάζ που θα δεις στο video που ακολουθεί, ίσως είναι η λύση που έψαχνες. Μερικά λεπτά μασάζ σε πρόσωπο και αυχένα μπορούν να κάνουν θαύματα, επαναφέροντας τους μύες αλλά και ολόκληρη τη στάση του σώματός μας σε μια φυσιολογική κατάσταση. Γιατί μπορεί να δουλεύουμε πολύ αλλά αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει στο να είμαστε και να αισθανόμαστε υγιείς.