O 29oς Μαραθώνιος της Αθήνας με την υποστήριξη της WIND

O 29oς Μαραθώνιος της Αθήνας με την υποστήριξη της WIND

Ένα από τα σπουδαιότερα αγωνίσματα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μαραθώνιος, στον τόπο που τον εμπνεύστηκε, την Αθήνα, με την υποστήριξη της Wind.

Από το 1896 ύστερα και μετά ο Μαραθώνιος βρίσκεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα ύστερα από εισήγηση του καθηγητή Michel Breal της Σορβόνης, φίλου του Πιέρ ντε Κουμπερτέν σε ανάμνηση του ηρωικού κατορθώματος του άγγελου-αγγελιοφόρου Φειδιππίδη που έφερε το μήνυμα της νίκης (490 π.Χ) στους Αθηναίους. Όταν οι αγγελιαφόροι έφερναν τα μηνύματα περνούσαν από δύσβατες περιοχές, ακόμα και μέσα από εχθρικά εδάφη και διένυαν μεγάλες αποστάσεις σε απίστευτους χρόνους.

Η διαδρομή της Αθήνας είναι βασισμένη στο μύθο του Φειδιππίδη, ο οποίος έτρεξε από την Μάχη του Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών. Διεξήχθη για πρώτη φορά το 1972 και διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ. Θεωρείται ως ένας από τους δυσκολότερους αγώνες Μαραθωνίου στον κόσμο, καθώς οι αθλητές πρέπει να διανύσουν 10 χλμ. ανηφόρας. Ο αγώνας ξεκινά από τον Μαραθώνα, περνάει από την Νέα Μάκρη και καταλήγει στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας.

Η WIND ως Επίσημος Χορηγός του ΚΜΑ 2011 θα υποστηρίξει τη διοργάνωση με παράλληλες ενέργειες επικοινωνίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στην πόλη της Αθήνας, οι οποίες θα υπογράφονται από το μήνυμα «Ένας αγώνας για όλους» και θα καλούν κάθε έναν από μας να συμμετέχει, με το δικό του τρόπο, σε αυτή τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Παράλληλα, η WIND αξιοποιώντας τις τεχνολογικές δυνατότητες των υποδομών της, θα εισάγει στη διοργάνωση μία σειρά από υπηρεσίες επικοινωνίας για τους συμμετέχοντες δρομείς όπως ειδική εφαρμογή προπόνησης σχεδιασμένη πάνω στις προδιαγραφές των διαδρομών του ΚΜΑ, η οποία θα είναι διαθέσιμη για όλα τα λειτουργικά συστήματα των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones), δυνατότητα αυτόματης επικοινωνίας μέσω γραπτού μηνύματος κατά τη διάρκεια των διαδρομών, δυνατότητα αυτόματης σύνδεσης με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter), κα.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η συμμετοχή της WIND στον ΚΜΑ 2011 θα είναι και αθλητική καθώς στη διοργάνωση θα λάβει μέρος η ομάδα δρομέων WIND Running Team, η οποία δημιουργήθηκε φέτος και ήδη συμμετείχε με 110 δρομείς στον 6ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Απρίλιο.

Η ομάδα, που αποτελείται από εργαζόμενους της WIND καθώς και συνεργάτες της εταιρείας, έχει αθλητικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς πάντα «τρέχει για καλό σκοπό» συγκεντρώνοντας χρήματα που αφορούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές ανάγκες. Στόχος της WIND Running Team είναι να εμπνεύσει για ζωή με άσκηση και ενεργή συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

www.athensclassicmarathon.gr