Jogging με τον σκύλο

Jogging με τον σκύλο

Πάρτε το απόφαση, η καλύτερη παρέα για τρέξιμο είναι ο σκύλος σας.

Το σκυλάκι σας μπορεί να είναι εκτός φόρμας, ειδικά εάν δεν έχετε κήπο στο σπίτι. Μπορείτε όμως να το γυμνάσετε και να επωφεληθείτε και εσείς παραμένοντας σε φόρμα και φροντίζοντας τη σιλουέτα σας. Έτσι και αλλιώς ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Πριν όμως ξεκινήσετε να τρέχετε στα πάρκα και στις ακρογιαλιές πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε την υγεία του μικρού σας φίλου σε έναν κτηνίατρο και να τον ρωτήσετε για τις αντοχές του, καθώς όλα τα σκυλιά δεν κουράζονται το ίδιο εύκολα.

Πάντα στην αρχή κάντε λίγο προθέρμανση περπατώντας και σιγά σιγά αυξήστε το ρυθμό. Επειδή τα σκυλιά δεν αντιλαμβάνονται την κούραση και τον πόνο όπως οι άνθρωποι φροντίστε να μειώνετε το ρυθμό και την ένταση αν τον δείτε να κουράζεται. Επίσης, οι σκύλοι δε φορούν παπούτσια τρεξίματος, οπότε φροντίστε το έδαφος να είναι ομαλό για να μην καταπονηθεί.

Τέλος, αποφύγετε τις πολύ ζεστές ώρες της ημέρας και πάντα να έχετε πολύ νερό μαζί σας για να ξεδιψάσει ο νέος σας «running buddy» και μην περιμένετε θαύματα από την πρώτη φορά. Σιγά σιγά θα βελτιώνεστε και μπορεί να φτάσετε και τις επιδόσεις του ολυμπιονίκη Usain Bolt.