Xmas workout! Πώς θα παραμείνεις fit στις γιορτές χωρίς καμία προσπάθεια

Μαρία Ροδίτη
Xmas workout! Πώς θα παραμείνεις fit στις γιορτές χωρίς καμία προσπάθεια

Πάτα pause στις εξαντλητικές προπονήσεις!

Όσο να’ ναι όλες περιμένουμε πώς και πώς τα Χριστούγεννα για να πατήσουμε pause στις τρελές απαιτήσεις της καθημερινότητας και της δουλειάς, να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα και να ξεκουραστούμε.

Είμαστε κι εμείς, όμως, που θέλουμε να γυμναστούμε χωρίς να κουραστούμε. Δεν λέει τώρα μετά το ρεβεγιόν να έχεις βάλει ξυπνητήρι για να πας για τρέξιμο. Έτσι δεν είναι; Ρητορική είναι η ερώτηση, όπως καταλαβαίνεις.

ADRIANA LIMA5

Boxing lover! Το πρόγραμμα γυμναστικής της Adriana Lima είναι… για δυνατούς παίκτες

Θα μου πεις, όμως, τι θα κάνω για να γυμνάζομαι στις γιορτές χωρίς να καταβάλω προσπάθεια. Σου έχω εγώ όλα τα tips παρακάτω. Και θα διατηρηθείς fit καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων και δεν… θα χρειαστεί να κάνεις μαραθώνιο.

Πώς να γυμναστείς στις γιορτές χωρίς… καμία απολύτως προσπάθεια

#1 Αύξησε τις καθημερινές δραστηριότητές σου

Πήγαινε περισσότερες βόλτες με το κατοικίδιό σου στη γειτονιά, ή ασκήσου όσο παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά ή ταινία. Τι θα έλεγες… για μερικά squats ή επιτόπια πηδηματάκια όσο βλέπεις τηλεόραση; Α, και κάτι ακόμα μπορείς να κάνεις! Όσο μαγειρεύεις βάλε να παίζουν τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψε ασταμάτητα. Κι αυτό γυμναστική είναι.

#2 Πέντε λεπτά αρκούν για να ασκηθείς

Δεν χρειάζεται να κάνεις προπόνηση μίας ώρας στις γιορτές των Χριστουγέννων. Και πέντε λεπτά είναι αρκετά. Βάλε YouTube tutorial και κάνε λίγη yoga ή pilates όσο πίνεις τον καφέ σου. Θα νιώσεις αμέσως τέλεια!

via GIPHY

#3 Ξύπνα και πήγαινε για ύπνο 20 λεπτά νωρίτερα από ό,τι κάνεις συνήθως

Ορκίζεσαι ότι δεν έχεις χρόνο για γυμναστική; Κοιμήσου 20 λεπτά νωρίτερα καθημερινά για να ξυπνήσεις 20 λεπτά πιο νωρίς και να προλάβεις να ασκηθείς. Τόσο απλά!

#4 Μετάτρεψε τις δουλειές σε workout

Μερικές από τις πιο συνηθισμένες δουλειές του σπιτιού αποτελούν και τέλειες ασκήσεις για το σώμα. Για παράδειγμα, το πλύσιμο των πιάτων γυμνάζει τα χέρια, το σκούπισμα και το καθάρισμα γυμνάζει χέρια και πόδια. Άσε που αν κάνεις πολλές δουλειές στη σειρά θα ενισχύσεις ακόμα περισσότερο τον καρδιακό παλμό σου. Άντε, ξεκίνα και… βάλε και την αγαπημένη σου μουσική!



Wait! Στην gallery θα βρεις κι άλλους τρόπους να κάνεις γυμναστική τα Χριστούγεννα χωρίς να κουραστείς καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 festive ασκήσεις για να δοκιμάσεις φέτος τα Χριστούγεννα!

Τρέξιμο στο κρύο; Κάν’το σωστά και θα το απολαύσεις