Για αυτές τις ασκήσεις θα χρειαστείς μόνο μία καρέκλα

Ιωάννα Τζανή
Για αυτές τις ασκήσεις θα χρειαστείς μόνο μία καρέκλα

5 εύκολες και αποτελεσματικές ασκήσεις.

Σήμερα θα γίνουμε ευρηματικές με την προπόνησή μας και θα χρησιμοποιήσουμε για εξοπλισμό μία... καρέκλα! Αυτή η προπόνηση δεν είναι καθόλου κουραστική, μπορεί να γίνει στο σπίτι οποιαδήποτε ώρα και στιγμή και στα οφέλη της περιλαμβάνονται η ενδυνάμωση, η ευελιξία και η αντοχή.

Εάν έχεις βαρεθεί την τυπική προπόνηση και τις κλασικές ασκήσεις, αυτό το πρόγραμμα γυμναστικής είναι φτιαγμένο για εσένα, αφού είναι ανάλαφρο, ενώ ταυτόχρονα θα σου χαρίσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι.

5 ασκήσεις pilates που γυμνάζουν δύο και τρία σημεία του σώματος ταυτόχρονα

Το πρόγραμμα γυμναστικής:

Decline plank knee drives
Crab dib reaches
Προβολές
Single leg sit to hop
Σανίδα

Κάνε 4 σετ, από 45 δευτερόλεπτα η κάθε άσκηση.



#1. Decline plank knee drives

How to: Βάλε τα δάχτυλα των ποδιών σου στην καρέκλα και τα χέρια στο πάτωμα σε στάση σανίδας. Οδήγησε το γόνατο από την ίδια πλευρά μέχρι τον αγκώνα, εναλλάσσοντας τις πλευρές.

#2. Crab dib reaches

How to: Βάλε τα χέρια στην καρέκλα, με τα ακροδάχτυλα στραμμένα προς τα μπροστά ή ελαφρώς στραμμένα προς τα έξω. Λύγισε τους αγκώνες σου, σήκωσε το σώμα σου προς τα πάνω και ταυτόχρονα σήκωσε το χέρι με το αντίθετο πόδι.

#3. Προβολές

How to: Στάσου μπροστά από την καρέκλα και τοποθέτησε το ένα πόδι στην καρέκλα. Λύγισε και τα δύο γόνατα φέρνοντας το σώμα σου ελαφρώς λοξά προς τα μπροστά, πάνω από τον μπροστινό μηρό. Επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

#4. Single leg sit to hop

How to: Κάθισε στην καρέκλα κρατώντας το ένα πόδι ψηλά. Από καθιστή θέση, σήκω στο ένα πόδι και πήδα. Κάνε 45 δευτερόλεπτα με το ένα πόδι και άλλα 45 με το άλλο.

#5. Σανίδα

How to: Τοποθέτησε τα χέρια στην καρέκλα και περπάτησε με τα πόδια πίσω σε μια κεκλιμένη θέση σανίδας. Περίστρεψε τα πόδια σου προς τα δεξιά καθώς σηκώνεις το δεξί χέρι προς τα πάνω, σχηματίζοντας ένα «Τ» με το σώμα σας. Επίστρεψε στη στάση σανίδας και συνέχισε να περιστρέφεις τα πόδια σου προς κάθε κατεύθυνση.

Cover photo: @emilyoberg

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τabata: Η 4λεπτη γυμναστική που θα μεταμορφώσει το σώμα σου

Μόλις χώρισες; H γυμναστική που θα σε βοηθήσει να ξαναβρείς τον εαυτό σου