Κάποιοι το λένε pilates αυτές οι Ελληνίδες, όμως, μιλάνε για συνήθεια και έρωτα που έγινε λατρεία

Κάποιοι το λένε pilates αυτές οι Ελληνίδες, όμως, μιλάνε για συνήθεια και έρωτα που έγινε λατρεία
Instagram

Από την Ιωάννα Μαλέσκου μέχρι τη Μαρία Ηλιάκη, αυτές οι διάσημες «ορκίζονται» σε αυτή τη μέθοδο κι έτσι «χτίζουν» το σώμα των ονείρων τους.

Η μέθοδος Pilates πιθανότατα να μας ήταν σχεδόν άγνωστη μερικές δεκαετίες πριν, καθώς, ενώ υπήρχε, δεν ήταν τόσο mainstream. Τώρα πια, κάθε μεγάλο γυμναστήριο έχει group πολλών ή λιγότερων ατόμων με εκπαιδευμένους coaches, ενταγμένο στις υπηρεσίες του. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν και καθαυτού studio pilates σε πολλές γωνιές της πόλης, στα οποία πηγαίνει κανείς αποκλειστικά για να εκπαιδευτεί σε αυτό.

Δεν είναι να απορούμε που συγκεντρώνει τόσους πολλούς και πιστούς οπαδούς ανα τον κόσμο αφού εκτός του ότι γυμνάζει σε βάθος χρόνου ποιοτικά κάθε μυϊκή ομάδα, προάγει εξίσου και την ψυχική υγεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ασκούμενοι μαθαίνουν τον σωστό τρόπο να αναπνέουν, ηρεμούν, αποτοξινώνονται από το άγχος και τις αρνητικές σκέψεις και έρχονται σε επαφή με το «κέντρο» τους. Παρόλο που σε πολλούς φαντάζει εκ πρώτης όψης εύκολο, απαιτεί υψηλό ποσοστό δύναμης, ευλυγισίας, αντοχής, ισορροπίας, συγκέντρωσης και ακρίβειας: Το pilates είναι από μόνο του η επιτομή της έμφασης στη λεπτομέρεια.

Όταν το 1880 γεννήθηκε ο Ελληνογερμανικής καταγωγής, Joseph Hubertus Pilates, δεν γνώριζε ότι εμπνεόμενος τη μέθοδο αυτή θα άλλαζε τις ζωές αμέτρητων ανθρώπων. Μεταξύ τους και πολλές διάσημες Ελληνίδες που έχουν βρει σε αυτή ό,τι ζητούσαν από τη γυμναστική τους και φροντίζουν να δημοσιεύουν στιγμιότυπα κατά τα οποία την εφαρμόζουν, προκειμένου να παρακινήσουν και εμάς να «μυηθούμε». Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Ιωάννα Μαλέσκου

Την αγάπη της για τη γυμναστική πιθανότατα τη γνώριζες. Άλλωστε τη μαρτυρά και το πολύ fit σώμα της και οι άκρως καλοσχηματισμένοι της κοιλιακοί. Τώρα λοιπόν το καλοκαίρι, η παρουσιάστρια επιδόθηκε σε θαλάσσια σπορ, όπως το surf.

https://www.instagram.com/p/Cht4pqgIz5d
https://www.instagram.com/p/ChkjbyBolx2
https://www.instagram.com/p/Chb64mIoJGz

Τους πιο χειμερινούς μήνες όμως, αλλά και τις ημέρες του καλοκαιριού που δεν ενδείκνυνται για surf, το Pilates είναι αυτό που την κάνει να φορέσει αμέσως τα ρούχα της γυμναστικής της. Όπως έχει παραδεχθεί και η ίδια, εκτός από το να γυμνάζει το σώμα της, προάγει και την ψυχική της γαλήνη και ηρεμία.

Σε ανάρτηση για τη μέθοδο pilates, έχει πει: «Στις περισσότερες φωτός στο Pilates με βλέπετε κάπως αγέλαστη. Δε θα σας κρυφτώ, είναι ζόρικο. Κανονικά έπρεπε να σας δείχνω το «μετά» που έχω ένα τεράστιο χαμόγελο και το πρόσωπό μου φωτίζει. Αλλά βλέπετε, η δασκάλα μου βγάζει τις φωτός απροειδοποίητα και συνήθως στην τελευταία επανάληψη. Αρχίζω να υποψιάζομαι έντονα ότι το κάνει για να με πουσάρει να μην εγκαταλείψω. Σου λέει «δεν μπορεί, θα σταθεί στο ύψος της η Ιωαννίτσα, βλέπει κρατάω κινητό». Και ξέρετε κάτι, πολύ μ’ αρέσει που έστω κι έτσι μοιράζομαι μαζί σας στιγμές από κάτι που με εκφράζει και πολύ αγαπώ! Άντε, σας φιλώ γλυκά τώρα».

«Αναρωτιόμουν αν το "πιλάτες" ετυμολογικά συνδέεται με το ρήμα «πιλατεύω». Είναι φοβερό να σου λέει η δασκάλα σου "μια ακόμα επανάληψη" και ενώ καίγεσαι, να χαμογελάς. Αυτό θα πει ευτυχία, να "το λέει η καρδούλα σου" και να πετυχαίνεις και το κλικ. Και μη νομίζετε ότι είμαι μόνο εγώ.. Όλες οι κοπέλες στο τμήμα, κοιταζόμαστε κατά τη διάρκεια του μαθήματος και χαμογελάμε! Καλέ ξέρετε τι ωραία είναι να ενθαρρύνει η μία την άλλη; Τι να σας λέω… Πολλή χαρά, εκτόνωση και … τόνωση του κορμιού. Σώμα και πνεύμα! Εμ πώς;; Τσάμπα τα έλεγε ο Γιόζεφ;».

https://www.instagram.com/p/CgSWj02IdVE
https://www.instagram.com/p/Cf-3z-nonsI
https://www.instagram.com/p/CfzdTm1oDn9

Εκτός από το κλασικό pilates, κάνει και pilates reformer για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

https://www.instagram.com/p/CfWcwZHIi2v

Ντορέττα Παπαδημητρίου

«Μέσα σε όλο το τρέξιμο της ημέρας ,βρες λίγο χρόνο να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου», μας πρότεινε το 2020 η Ντορέττα Παπαδημητρίου αναρτώντας μια φωτογραφία όπου κάνει (τι άλλο;) Pilates.

https://www.instagram.com/p/CGz2R8egArf

Για να δούμε λοιπόν, οι γραμμωμένοι της κοιλιακοί το φετινό καλοκαίρι, οφείλονται στο αγαπημένο της είδος γυμναστικής;

https://www.instagram.com/p/ChVC9I0M7AH

Η απάντηση είναι καταφατική και για το Pilates από την Ντορέττα είναι «ναι».

https://www.instagram.com/p/CgMOkmaATFQ

Η ηθοποιός εξακολουθεί κανονικά να πηγαίνει για τα μαθήματά της και μάλιστα να πειραματίζεται και με παραλλαγές του κλασικού είδους.

https://www.instagram.com/p/CftOuL1A5Au
https://www.instagram.com/p/Ccz_h76gN-k
https://www.instagram.com/p/CcU8qJysCN9
https://www.instagram.com/p/Cbr18Mwg91_

Χριστίνα Μπόμπα

Η 34χρονη Influencer δεν σταμάτησε ούτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της να κάνει τις συνεδρίες της. Μάλιστα, επειδή συνέπεσε με την καραντίνα, μας έδειξε πως το Pilates γίνεται και στο σπίτι με λιγοστά όργανα.

https://www.instagram.com/p/CNKUTCMFsIM
https://www.instagram.com/p/CAVgYmVlGVG

«Η γυμναστική είναι μια από τις βασικές συνήθειες που λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη για να είναι όλη μας η μέρα πιο αποδοτική και εμείς πιο χαρούμενοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι αυτό που ονομάζουμε "μια μικρή νίκη" μέσα στην ημέρα, που μας γεμίζει ενέργεια να πετύχουμε και όλους τους επόμενους στόχους!

https://www.instagram.com/p/CJvjr5XHCfd

Αν δεν την έχεις βάλει ήδη στη ζωή σου, πίεσε τον εαυτό σου να γυμναστεί για έναν μήνα συνεχόμενα (με μια - δυο μέρες διάλειμμα την εβδομάδα ίσως) και θα δεις πως τα οφέλη αυτής της συνήθειας επεκτείνονται σε όλους τους υπόλοιπους τομείς και σε αλλάζουν! Μετά βάζω στοίχημα θα το υιοθετήσεις ως μόνιμη συνήθεια στη ζωή σου! Αν πάλι είσαι από αυτούς που γυμνάζονται συστηματικά, ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρομαι!», έχει πει χαρακτηριστικά για τη σχέση της με τη γυμναστική.

Μαρία Ηλιάκη

Η Μαρία Ηλιάκη έχει αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές ότι με τη μέθοδο Pilates και τις πολύτιμες ασκήσεις που της υποδεικνύει η coach Μάντυ Περσάκη, κατάφερε να επαναφέρει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη. Συνδυαστικά πάντα με ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και τον απαραίτητο χρόνο που έδωσε στον εαυτό και το σώμα της, ανάκτησε πλήρως τη σιλουέτα της.

Μάλιστα, και την περίοδο της εγκυμοσύνης της έκανε κανονικά pilates, απλά πιο ήπιας μορφής, προκειμένου να διατηρήσει τη σωματική της κατάσταση και να νιώθει ευεξία.

https://www.instagram.com/p/B5SJAJmn1HM