Η κατάλληλη θερμοκρασία εσωτερικού χώρου για να γυμνάζεσαι αποδοτικά & χωρίς να νιώθεις δυσφορία

Μαρία Ροδίτη

Εσύ ξέρεις ποια είναι η σωστή θερμοκρασία που πρέπει να έχει το γυμναστήριο ή το fitness studio στο οποίο κάνεις την προπόνησή σου;

 

Για κάποιον λόγο ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι όσο περισσότερο ζεστός είναι ένας εσωτερικός χώρος τόσο πιο καλά γίνεται η γυμναστική. Δηλαδή, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η προπόνηση και άρα χάνουμε πιο πολλές θερμίδες.

Τη δυσφορία, όμως, μέσα σε αυτήν την «κάψα» που υπάρχει γύρω σου την έχεις σκεφτεί ποτέ; Εγώ, προσωπικά, μπορώ πολλές φορές να σκεφτώ τον εαυτό μου, όταν παλιά πήγαινα σε γυμναστήριο, και κυριολεκτικά έκαιγε ο τόπος. Ένιωθα ζάλη, δυσφορία, που γίνονταν όλο και πιο έντονες από τη στιγμή που ίδρωνα. Άρα, όπως καταλαβαίνεις, υπάρχει σωστή θερμοκρασία για εσωτερικούς χώρους εκγύμνασης και ήρθε η ώρα να τα μάθεις όλα.

Κάνε τις απαραίτητες έξυπνες προετοιμασίες για τον fitness στόχο των Χριστουγέννων

Η σωστή θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους άθλησης

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σωστή θερμοκρασία σε έναν εσωτερικό χώρο άθλησης, όχι μόνο κάνει τον αθλούμενο να νιώθει καλά, αλλά βοηθά στη βελτίωση των προπονήσεων. Αλλά… ποια είναι τελικά αυτή η θερμοκρασία; Το σωστό, λοιπόν, είναι ο κάθε fitness χώρος να έχει θερμοκρασία από 20 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικά, αν στον χώρο κινούνται εγκυμονούσες ή άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, η συγκεκριμένη θερμοκρασία είναι must.

Πώς η θερμοκρασία επηρεάζει την απόδοση στη γυμναστική

Η σωστή θερμοκρασία χώρου μπορεί να επηρεάσει θετικά το σώμα όσο γυμνάζεσαι, με βασική προϋπόθεση βέβαια ότι είσαι καλά ενυδατωμένη και σε θέση να αθληθείς, σύμφωνα με τον γιατρό σου.

Το κύριο όφελος, όμως, που έχει η σωστή θερμοκρασία χώρου είναι ότι κατά τη διάρκεια της άθλησης ο καρδιακός παλμός αυξάνεται τόσο ώστε το σώμα να διατηρείται σε ομοιόσταση. Δηλαδή, να ιδρώνει όταν έχει ζέστη και να τρέμει όταν έχει κρύο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης