5 μέθοδοι γυμναστικής του TikTok που αξίζει να δοκιμάσεις

5 μέθοδοι γυμναστικής του TikTok που αξίζει να δοκιμάσεις

Ήρθε η ώρα να βάλεις στη ζωή σου τα μεγαλύτερα fitness trends της φετινής χρονιάς.

Το TikTok έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας τα τελευταία χρόνια και απαριθμεί εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθημερινά αρκετές από εμάς επιλέγουν την εφαρμογή για να ανακαλύψουν μυστικά ομορφιάς, συνταγές ή έξυπνα hacks.

Μια πρόσφατη μελέτη σχετικά με το περιεχόμενο της πλατφόρμας απέδειξε πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό ανακριβούς περιεχομένου σε θέματα άσκησης και διατροφής. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως μπορείς εύκολα να βρεις υλικό από καταρτισμένους γυμναστές, το οποίο αξίζει να εντάξεις στην fitness ρουτίνα σου.

Μήπως το κινητό σου τηλέφωνο καταστρέφει την προσπάθεια να γυμναστείς σωστά;

5 trends TikTok που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τη γυμναστική

1) Cardio σε ανηφόρα

Αν αγαπάς την αερόβια γυμναστική και ψάχνεις μια εύκολη άσκηση για να κάψεις θερμίδες, σου έχουμε την τέλεια πρόταση. Το treadmill workout είναι ουσιαστικά το περπάτημα στον διάδρομο, τον οποίο έχεις ρυθμίσει σε έντονη κλίση, με ανηφορική φορά. Η συγκεκριμένη άσκηση ενισχύει την καύση λίπους και δεν είναι τόσο κουραστική όσο το τρέξιμο.

2) Dead hangs ( έλξεις στο μονόζυγο)

Η σωστή τεχνική απαιτεί πλήρες εύρος κίνησης. Πρέπει να ξεκινάς με τελείως τεντωμένα αλλά ενεργά χέρια, και να ολοκληρώνεις την κίνηση όταν το πηγούνι περάσει πάνω από το μονόζυγο. Κατά την διάρκεια της κίνησης, πρέπει το σώμα σου να ταξιδεύει κάθετα στο έδαφος, με το βλέμμα μπροστά. Τα πόδια, κατά προτίμηση τεντωμένα και ενωμένα ενώ ο κορμός σφιχτός, χωρίς τόξο στη μέση. Τέλος οι ωμοπλάτες πρέπει να κινούνται προς τα κάτω και μέσα.

3) Plank Dance

Οι σανίδες είναι βαρετές και απαιτούν καλή ισορροπία. Συνδύασε την άσκηση με χορευτικές φιγούρες για να την κάνεις ακόμη πιο fun και αποδωτική.

4) Couple challenges

Η γυμναστική με τον σύντροφό σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να μην είναι βαρετές οι προπονήσεις. Στο TikTok θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα challenges που αξίζει να δοκιμάσεις με τον εκλεκτό της καρδιάς σου.

5) Τhe 65 pound challenge

Στο συγκεκριμένο challenge οι γυναίκες χρησιμοποιούν μια μπάρα 30 κιλών για να εκτελέσουν άρσεις θανάτου και διάφορες άλλες ασκήσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com