Navarino Challenge: Ο απόλυτος αθλητικός θεσμός είχε πολλή γυμναστική, επαφή με τη φύση & χαλάρωση

Μαρία Ροδίτη
Navarino Challenge: Ο απόλυτος αθλητικός θεσμός είχε πολλή γυμναστική, επαφή με τη φύση & χαλάρωση

Πρώτη φορά στο The Westin Resort Costa Navarino, πρώτη φορά στο Navarino Challenge, με αμέτρητες νέες εμπειρίες, μοναδικές αναμνήσεις και πολλή γυμναστική. Σ’ ευχαριστώ Samsung για όλες τις «αποσκευές» που μου χάρισες σε ένα 3ήμερο που τα είχε όλα!

 

Σαν παιδί δεν ήμουν fan της γυμναστικής, όμως εντελώς ξαφνικά στα φοιτητικά μου χρόνια είδα αλλιώς τα πράγματα κι έγινα fitness addict. Το προγράμμά μου από τότε μέχρι σήμερα περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα γυμναστική με βασικό σπορ το pilates. Είμαι pilates lover! Θα το λέω και θα το φωνάζω.

Βλέπεις, όταν αθλούμαι ξεφεύγω από τα άγχη και τους τρελούς ρυθμούς που περιλαμβάνει η καθημερινότητά μου, αφήνω στην άκρη το σημειωματάριο και τα deadlines που γεμίζουν σελίδες – ναι, δεν μπορώ χωρίς να γράφω σε χαρτί-, και νιώθω πραγματικά άλλος άνθρωπος. Αναζωογονημένη. Κι έτσι ακριβώς ένιωσα στο Navarino Challenge, στο οποίο πήγα ως απεσταλμένη του Queen.gr, και με τεράστια χαρά ομολογώ. Είναι αυτά… τα τυχερά της δουλειάς που λένε.

Γιατί ποιος θα έλεγε «όχι» σε ένα 3ήμερο γεμάτο αθλήματα κάθε είδους, προπόνηση από τους πιο σπουδαίους Ολυμπιονίκες της χώρας μας, επαφή με τη φύση και διασκέδαση; Όλα αυτά ήταν τα μαγικά «συστατικά» της 10ης διοργάνωσης του Navarino Challenge, το οποίο πραγματοποιήθηκε από 21-23 Οκτωβρίου και μου χάρισε τις πιο όμορφες αναμνήσεις, μαζί βέβαια με τον απόλυτο χορηγό τεχνολογίας, τη Samsung.

Από το pilates και το kick boxing στον… αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων

Ημέρα Παρασκευή (21/10) και ώρα 16.00! Μόλις άφησα τις αποσκευές μου στο υπέροχο δωμάτιό μου, στο The Westin Resort Costa Navarino, χαλάρωσα στο κρεβάτι για λίγο και άρχισα να ετοιμάζομαι. Φόρμα, αθλητικά και αμέσως… μάθημα pilates. Η Μάντη Περσάκη μάς περίμενε όλους, μας έδωσε τις πετσέτες μας, στρώσαμε στο γρασίδι και… 3,2,1 ΠΑΜΕ!

https://www.instagram.com/p/Cj_EfevLYtm

Το μάθημα ξεκίνησε, αμέσως όλοι γίναμε μια παρέα και γελάσαμε με την καρδιά μας με το χιούμορ της Μάντης, κάνοντας παράλληλα εντατική γυμναστική. Καμία κλεψιά δεν έγινε. Να σημειωθεί αυτό! Θυμήσου τι σου είπα παραπάνω: άθληση και διασκέδαση μαζί.

Το Σάββατο το πρωί (22/10) αποφάσισα να είμαι για λίγο θεατής και να παρακολουθήσω παιδιά ηλικίας 5-16 ετών να μαθαίνουν μπάσκετ από τους καλύτερους: τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ λίγο αργότερα παρακολούθησα το μάθημα kick boxing από τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Δύσκολη, απαιτητική, αλλά και εντυπωσιακή η προπόνηση. Τα χαμόγελα των αθλούμενων στο τέλος τους μαθήματος, όμως, «μιλούσαν» από μόνα τους.

https://www.instagram.com/p/CkDWw8lrauT

Και ήρθε η Κυριακή (23/10) με το… δύσκολο task του Navarino Challenge. Δύσκολο, γιατί δρομέα δεν με λες, αλλά το τόλμησα κι αυτό. Και μια περηφάνια τη νιώθω. Συμμετείχα στον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων powered by Samsung, τερμάτισα, πήρα το πρώτο μετάλλιο στη ζωή μου και δέχθηκα και «συγχαρητήρια». Να σημειωθεί αυτό, παρακαλώ. Φυσικά, ξεκίνησα τρέχοντας, αλλά κάπου στην πορεία συνέχισα με δυναμικό βάδην και κάπως έτσι είχα την ευκαιρία να απολαύσω μικρές και παρθένες παραλίες της Μεσσηνίας που ήταν κρυμμένες μπροστά από κτήματα με ελιόδεντρα, να πάρω οξυγόνο και να έρθω σε επαφή με τη φύση. Ανεκτίμητης αξίας εμπειρία. Α, και να μην ξεχάσω το καλύτερο! Μετά το τέλος της διαδρομής όλους μάς περίμενε ένα υπέροχο και εξαιρετικά χρήσιμο δώρο: τα ασύρματα ακουστικά Samsung Buds2 Pro. Να ένας βασικός λόγος για τον οποίο έγινα δρομέας για μία μέρα.

buds_samsung.jpg

Το γεύμα με τον Πρόεδρο της Samsung

Κάπου ανάμεσα στις αθλοπαιδιές υπήρχαν και ώρες χαλάρωσης, ξεκούρασης και διασκέδασης. Μία από αυτές ήταν και το Σάββατο το μεσημέρι (22/10) που μαζευτήκαμε όλοι οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι και influencers των διαφόρων Μέσων για φαγητό στο υπέροχο εστιατόριο Barbouni του Costa Navarino. Κοίτα τι τέλεια οροφή που έχει!

Τα σερβίτσια είχαν στρωθεί, η θέα της θάλασσας και το πάφλασμα των κυμάτων ήταν σκέτη μαγεία και – εκτός από τα πεντανόστιμα θαλασσινά πιάτα- μας περίμενε και ο Πρόεδρος της Samsung, Byungmoo (Theofilos) Shin. Μας υποδέχθηκε, μάλιστα, μιλώντας πολύ καλά Ελληνικά και εκφράζοντας την αγάπη του για τη χώρα μας, αλλά και γεμάτος ενδιαφέρον και απορίες για το κάθε Μέσο που εκπροσωπούσε ο καθένας μας.

https://www.instagram.com/p/CjzjVxmqS5a

Το Gala του Navarino Challenge και η συγκινητική μνεία στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Μέσα σε όλη αυτή την «έκρηξη» αθλητισμού και sporty ενδυμασίας δεν ήταν δυνατόν να μην υπάρχει και μια στιγμή glam. Το βράδυ του Σαββάτου (22/10), λοιπόν, φορέσαμε όλοι τα καλά μας και κατευθυνθήκαμε σε μια αίθουσα γεμάτη βιτρίνες, μικρούς πάγκους με το οικοσύστημα Galaxy (δηλαδή συσκευές Galaxy Z Flip4, Z Fold4, smartwatches, buds και tablets), ένα 360 Photobooth όπου μπορούσε όποιος ήθελε να βγάλει ένα εντυπωσιακό video, αλλά και 2 μεγάλα μεταλλικά παγκάκια σε σχήμα Flip για φωτογραφίες.

Σε αυτόν τον χώρο πραγματοποιήθηκε το Gala του Navarino Challenge, όπου και τιμήθηκαν αθλητές της χώρας μας- μεταξύ άλλων οι Βασιλική Μιλλούση, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Λευτέρης Πετρούνιας, Θανάσης Γκαβέλας, Μίλτος Τεντόγλου, Μάντη Περσάκη, Παναγιώτης Γιαννάκης, Γεωργία Καλτσή, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Χριστίνα Φλαμπούρη, Γιώργος Πρίντεζης, Κωνσταντίνος Καρνάζης, Στέφανος Ντούσκος, Περικλής Ιακωβάκης. Την εκδήλωση παρουσίασε η Νάντια Κοντογεώργη.

Όπως όλοι περίμεναν, φυσικά, στην αρχή του gala έγινε ειδική μνεία στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον Ολυμπιονίκη του Tae Kwon Do που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών από το καρκίνωμα NUT, και που έδινε πάντα το παρών στο Navarino Challenge με τη σύζυγό του, Δώρα Τσαμπάζη, και τα 2 παιδιά τους.

«Η φιλία και η αγάπη όλων σας είναι διαχρονική, όπως και οι αξίες που πρέσβευε ο Αλέξανδρος. Θέλω να σας κάνω όλους μια μεγάλη αγκαλιά, για να χωρέσω μέσα την αγάπη και τη στήριξη που μας δείξατε όλον αυτόν τον καιρό. Θα τη φυλάξω για του χρόνου, που θα είμαστε ξανά εδώ με τα παιδάκια μας και με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη, όπως θα το ήθελε και ο Αλέξανδρος», έγραψε χαρακτηριστικά η Δώρα στο μήνυμα-βίντεο που έστειλε στο Navarino Challenge και συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους στο Gala.

Και εμείς δεν έχουμε παρά να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, για το Navarino Challenge 2023.

Μέχρι να έρθει, όμως, αυτή η μέρα, δες περισσότερες φωτογραφίες στην gallery από το μαγικό 3ήμερο στη Μεσσηνία και το Navarino Challenge.