Μήπως το κινητό σου τηλέφωνο καταστρέφει την προσπάθεια να γυμναστείς σωστά;

Μήπως το κινητό σου τηλέφωνο καταστρέφει την προσπάθεια να γυμναστείς σωστά;

Το κινητό και πέντε ακόμα κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να γυμνάζεσαι αποτελεσματικά αλλά χωρίς να κουράζεσαι υπερβολικά.

Η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείς το σώμα και το πνεύμα σου σε βέλτιστα επίπεδα ευεξίας. Λίγα λεπτά καθημερινής άσκησης αρκούν για να παραμένεις fit, να χάσεις λίπος και να αποκτήσεις μυϊκή μάζα.

Οι περισσότερες από εμάς θεωρούν πως χρειάζονται ατελείωτες ώρες σκληρής γυμναστικής για να φτάσουν στον επιθυμητό fitness στόχο ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν μερικά πολύ απλά μυστικά τα οποία θα σε βοηθήσουν να κάνεις πιο αποδοτικές τις προπονήσεις σου χωρίς να εξουθενωθείς.

6 μυστικά για να απογειώσεις την fitness ρουτίνα σου

1) Άφησε το κινητό στην άκρη

Εάν έχεις στη διάθεσή σου 30 λεπτά για γυμναστική και ξοδεύεις τα μισά από αυτά για να αλλάξεις τραγούδι ή να τσεκάρεις τα sms σου, μάντεψε ποια δεν θα αποκτήσει κοιλιακούς φέτος. Οι ειδικοί συνιστούν να αφήνεις στην άκρη το κινητό όση ώρα γυμνάζεσαι για να είσαι συγκεντρωμένη στις ασκήσεις και να γλιτώσεις τους περισπασμούς.

2) Βάλε στην προπόνησή σου σύνθετες ασκήσεις

«Οποιαδήποτε άσκηση στοχεύει σε πολλές αρθρώσεις είναι μια σύνθετη άσκηση και αυτές οι ασκήσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τις προπονήσεις σου. Αν θέλεις μυϊκή ενδυνάμωση δοκίμασε squats, deadlifts και σανίδες», υποστηρίζει ο γυμναστής Sydney Cummings, ιδρυτής της Royal Change.

3) Δώσε έμφαση στον ρυθμό των κινήσεων

Προσπάθησε να κάνεις τις απαραίτητες παύσεις και απόφυγε να εκτελείς βιαστικά τις ασκήσεις. Αν για παράδειγμα κάνεις καθίσματα, πάρε όσο χρόνο χρειάζεται για να χαμηλώσεις σωστά το σώμα σου.

Μήπως είναι καιρός να γυμνάσεις και τους πλάγιους κοιλιακούς; 4 ασκήσεις για να τα καταφέρεις εύκολα

4) Απομόνωσε τις μυϊκές ομάδες

Αν γυμνάζεσαι 3-4 φορές την εβδομάδα χώρισε τις προπονήσεις σου ανάλογα με την μυϊκή ομάδα που θέλεις να γυμνάσεις. Ο διαχωρισμός αυτός θα βοηθήσει το σώμα σου να χρησιμοποιήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους του για να χτίσει μυς.

5) Δοκίμασε νέα πράγματα

Μερικές φορές δεν χρειάζεσαι μια πιο δύσκολη ρουτίνα για να δεις ορατά αποτελέσματα αλλά διαφορετική μέθοδο εκγύμνασης.

6) Πες ναι στα υγιεινά σνακ πριν την προπόνηση

Οι ξηροί καρποί, το γιαούρτι ή μια μπανάνα είναι μερικά από τα καλύτερα σνακ που μπορείς να επιλέξεις πριν την προπόνηση.

Πηγή κεντρικής: pexels.com