Γυμναστείτε με Kettlebells

Γυμναστείτε με Kettlebells

Αποκτήστε δύναμη, αλλά όχι και όψη, αρσιβαρίστα.

Το kettlebell ή girya, δεν έχει σχέση ούτε με τσαγιερό , ούτε με καμπανάκια, για εσάς τους Αγγλομαθείς.Είναι ένα βαράκι με χερούλι σε σχήμα μπάλας. Αν και στην χώρα μας θα έλεγε κανείς πως έχουν κάνει την εμφάνιση τους τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια, στην γειτονική Ρωσία, που είναι κι ο τόπος καταγωγής τους, τα kettlebell χρησιμοποιούνταν από το 17ο αιώνα από αρσιβαρίστες.

Παρόλο που κάποιες ασκήσεις με τα kettlebells μπορούν να γίνουν και με τους κοινούς αλτήρες, δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία τους διαφέρει από αυτήν των συμβατικών βαρών και μηχανημάτων γυμναστικής στο ότι δουλεύουν με το σύνολο των μυϊκών ομάδων. Επειδή το κέντρο βάρους του kettlebell βρίσκεται στον κάθετο αντί στον οριζόντιο άξονα κίνησης κι έξω από τη λαβή του, για να μπορέσει όποιος τα χρησιμοποιεί να κάνει κάποια άσκηση με αυτά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερους μυς στο σώμα του τόσο για να την σωστή εκτέλεση της, αλλά και για να μπορέσει να ισορροπήσει.

Τα kettlebells θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε υψηλά επίπεδα φυσικής κατάστασης με προπόνηση (επαναλαμβανόμενη εννοείτε) διάρκειας δεκαπέντε με εικοσιπέντε μόλις λεπτών, εξαιτίας και της αποδοτικότητας αλλά και των υψηλών απαιτήσεων τους. Επιπλέον θα σας βοηθήσουν να κάψετε λίπος και θερμίδες, να αυξήσετε την τη δύναμη και την ευελιξία σας. Κι επειδή υπάρχουν σε πολλά διαφορετικά βάρη και μεγέθη, είναι κατάλληλα για όλους, ακόμα και για τα παιδιά.