Πως να διαλέξετε το σωστό γυμναστήριο

Πως να διαλέξετε το σωστό γυμναστήριο

Μπορεί να σας φαίνεται εύκολο, αλλά η σωστή επιλογή γυμναστηρίου είναι μια πιο περίπλοκη δουλειά.

Αποφασίσατε να ξεκινήσετε γυμναστική, πήρατε την τσάντα με τις πετσέτες και τις φόρμες σας και τρέξατε να γραφτείτε στο γυμναστήριο της γειτονιάς. Άρα όλα καλά.

Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν πρέπει να διαλέξουμε γυμναστήριο, παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι ακολουθούμε την προαναφερθείσα πορεία. Οι παράγοντες που συμβάλουν στην σωστή επιλογή γυμναστηρίου είναι αρκετοί, μπορείτε όμως να τους συγκεντρώσετε όλους με μια βόλτα στα πιθανά γυμναστήρια, δίνοντας προσοχή στις λεπτομέρειες που θα καθορίσουν την απόφασή σας. Μια βασική λίστα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα γυμναστήριο, είναι η ακόλουθη:

1.Διευκόλυνση: Διαλέξτε ένα γυμναστήριο που θα βρίσκεται κοντά στο σπίτι σας ή στη δουλειά σας. Αν χρειάζεται να οδηγείτε για να φτάσετε στο γυμναστήριο ή να παίρνετε ΜΜΜ, το πιο πιθανό είναι να βαρεθείτε εύκολα και να τα παρατήσετε. Επίσης, όσο πιο κοντά το γυμναστήριο, τόσο γρηγορότερα θα φθάνετε εκεί, αποφεύγοντας την κίνηση και τις όποιες απεργίες.
2.Καθαριότητα: Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να υπάρχει απόλυτη καθαριότητα στα αποδυτήρια και τις ντουσιέρες. Αυτό το σημείο του γυμναστηρίου πρέπει να είναι πεντακάθαρο, καθώς τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν πολύ πιο εύκολα. Καθαρή, φυσικά, πρέπει να είναι και η κεντρική αίθουσα του γυμναστηρίου. Αν το γυμναστήριο παρέχει πετσέτες στα μέλη τόσο το καλύτερο, καθώς τα μέλη θα έχουν έτσι μεγαλύτερο κίνητρο να σκουπίζουν πιο συχνά τον ιδρώτα τους αλλά και τα μηχανήματα πριν και αφού τα χρησιμοποιήσουν.
3.Δέσμευση: Το να κλείσετε συνδρομή σε ένα γυμναστήριο και ουσιαστικά να «δεσμευτείτε» μαζί του, δεν είναι κάτι κακό. Ωστόσο, μην επιλέξετε συνδρομή για πάνω από 1 χρόνο, 2 το πολύ, καθώς στο μεσοδιάστημα μπορεί να ανοίξει κάποιο καλύτερο γυμναστήριο στην περιοχή ή το δικό σας να σας απογοητεύσει.
4.Ασφάλεια: Σιγουρευτείτε πως το γυμναστήριο στο οποίο θα καταθέτετε μια σεβαστή συνδρομή είναι προετοιμασμένο για κάθε είδους πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μέλος, και ζητά αναλυτικές εξετάσεις από τα μέλη πριν ξεκινήσουν να γυμνάζονται σε αυτό. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχεία, ειδικά αν πάσχετε από κάποια καρδιοπάθεια.