Αδυνατίστε περπατώντας

Αδυνατίστε περπατώντας

Δε θέλει κόπο, αλλά σύστημα.

Το περπάτημα εντάσσεται στις αερόβιες δραστηριότητες. Γυμνάζει τα κάτω άκρα, βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος και συμβάλλει στην απώλεια θερμίδων, άρα και βάρους. Βέβαια, εάν περιμένετε πως το να διανύετε την απόσταση κουζίνα- κρεβατοκάμαρα θα οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης κάνετε λάθος.

Για να δείτε αποτελέσματα στον καθρέφτη σας και στα ρούχα σας που θα αρχίσουν να σας πλέουν πρέπει να βάλετε πρόγραμμα. Ξεκινήστε με τρεις φορές την εβδομάδα στο πλησιέστερο πάρκο της γειτονιάς σας και σιγά σιγά αυξήστε τη συχνότητα χωρίς να προκαλέσετε κόπωση στον οργανισμό σας. Περπατήστε με μέτριο ρυθμό επί τριάντα λεπτά και μην ξεχνάτε το ζέσταμα στην αρχή και την αποθεραπεία στο τέλος προκειμένου να μην έχετε παρατράγουδα όπως κράμπες και θλάσεις στους μυς.

Σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορείτε να εντάξετε αυτή τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας, λάβετε υπόψη σας πως μπορείτε να περπατάτε ακόμα και όταν είστε σε διακοπές ή μακριά από το σπίτι σας και σταματήστε να τεμπελιάζετε. Ήρθε η ώρα να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας!