Ισορροπήστε σώμα και πνεύμα κάνοντας πιλάτες

Ισορροπήστε σώμα και πνεύμα κάνοντας  πιλάτες

Αντιμετωπίστε τα καθημερινά προβλήματα και γυμναστείτε.

H μέθοδος πιλάτες, αναπτύχθηκε πριν από 70 χρόνια, στην Aμερική, από τον Joseph H. Pilates, ο οποίος θέλησε να δημιουργήσει ένα ποιοτικό και ολοκληρωμένο τρόπο άσκησης, χρησιμοποιώντας το μυαλό για τον έλεγχο των μυών και του σώματος. Αυτός ήταν και ο λόγος που στην αρχή η μέθοδος του ονομάστηκε Contrology, δηλαδή η τέχνη του έλεγχου.

Όταν δεν στεκόμαστε σωστά, επιβαρύνονται περισσότερο κάποια σημεία του σώματος (πχ. γόνατα, μέση), με αποτέλεσμα να κουραζόμαστε και να τραυματιζόμαστε πιο εύκολα. Είναι πολύ βασικό λοιπόν, το σώμα μας να βρίσκεται σε ισορροπία.

H βασική αρχή, και θεωρητικό υπόβαθρο του πιλάτες είναι ο έλεγχος και η σταθερότητα του κέντρου του σώματος , που αποτελείτε από την κοιλιά, τη μέση και τους γλουτούς.

Το πιλάτες αποτελείται από περίπου πεντακόσιες ασκήσεις ακρίβειας, στις οποίες συμμετέχει και το σώμα αλλά και η αντίληψή μας, και οι οποίες εκτελούνται σε ειδικά σχεδιασμένα όργανα μόνο από ειδικά εκπαιδευμένους στη μέθοδο, γυμναστές.

Οι ασκήσεις αυτές βασίζονται σε δέκα άξιες: Xαλάρωση, Συγκέντρωση, Αναπνοή, Ευθυγράμμιση, Συνειδητοποίηση του κέντρου, Έλεγχος, Ακρίβεια, Συνεχής (κυκλική) ροή των κινήσεων, Αντοχή.

Η μέθοδος πιλάτες είναι ιδανική για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που απορρέουν από την σύγχρονη, καθιστική και αγχώδη καθημερινότητα, αλλά και καλή γυμναστική για όλους. Άλλωστε ο ίδιος ο Pilates, χαρακτήρισε τη μέθοδό του "ήπια για τις εγκύους, ασφαλή για τους υπερήλικες, δυναμική για αθλητές και χορευτές".