Αντιμετωπίστε το κρύο με κίνηση

Αντιμετωπίστε το κρύο με κίνηση

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας προτείνει τις καλύτερες ασκήσεις για τις παγωμένες μέρες του χειμώνα.

Τις ημέρες του κρύου είναι προτιμότερο να κινείστε παρά να κουκουλώνεστε και να τουρτουρίζετε! Διαλέξτε δραστηριότητες που έχουν έντονη κίνηση όπως αερόβια γυμναστική ή ενδυνάμωση με μικρούς αλτήρες ή λάστιχα και πολλές επαναλήψεις. Το σχοινάκι είναι μια πολύ καλή λύση που θα σας γυμνάσει και θα σας θυμίσει και την παιδική σας ηλικία! Διάδρομος ή ελλειπτικό είναι ιδανική ενασχόληση τις κρύες ημέρες . Εκτός του ότι κρατάνε τον οργανισμό σε εγρήγορση, η αερόβια άσκηση θωρακίζει τον οργανισμό και ενάντια στις ιώσεις.

Μην επιλέξετε να κάνετε πιο στατική γυμναστική όπως yoga γιατί οι μύες δεν θα ανταποκριθούνε λόγο κρύου, αλλά και κινδυνεύουν να τραυματιστούν, εκτός και εάν το περιβάλλον είναι από 18C βαθμούς και πάνω. Το μόνο είδος yoga που ενδεχομένως να είναι πιο εφικτό σε χαμηλές θερμοκρασίες επειδή είναι πιο έντονο είναι η Ashtanga, Vinyasa και φυσικά hot yoga.

Τέλος κρατήστε και εσωτερικά υψηλή θερμοκρασία καταναλώνοντας σούπες και ζεστά αφεψήματα που περιέχουν και λιγότερες θερμίδες από το κανονικό φαγητό.